H καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε αεροπορικό εισιτήριο

Το άγχος για να αγοράσετε αεροπορικό εισιτήριο μέσα στο 2023, έχει ξεκινήσει για όσους προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές, ένα επαγγελματικό ταξίδι ή μία επίσκεψη.

Ο πληθωρισμός, το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων αλλά και η αυξημένη ζήτηση μετά από χρόνια καθυστερημένων ταξιδιωτικών σχεδίων, σημαίνουν ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μπορεί να είναι αυξημένες, σύμφωνα με το Hopper’s Consumer Travel Index . Ωστόσο, είναι ακόμα εφικτό να επιτύχετε μια καλή συμφωνία – αν προγραμματίζετε εκ των προτέρων, δηλαδή. Οι πτήσεις ανοίγουν για κράτηση μέχρι και ένα χρόνο νωρίτερα.

H καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε αεροπορικό εισιτήριο

Η πρώτη σύσταση, σύμφωνα με το goodhousekeeping.com είναι να ενημερώνεστε από έναν ιστότοπο παρακολούθησης τιμών, όπως το Google Flights ή το Kayak, γα την σύγκριση των τιμών σε εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς ιστότοπους.

Ποια είναι η καλύτερη μέρα για πτήση;

Εάν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια είναι ευέλικτα, η απογείωση μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα. Κατά μέσο όρο, οι πτήσεις που αναχωρούν τη Δευτέρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη είναι φθηνότερες από τις αναχωρήσεις το Σαββατοκύριακο.

Βέβαια, αυτά τα στοιχεία είναι απλώς μέσοι όροι. Αν και μπορεί, γενικά, να είναι φθηνότερο να ταξιδέψετε στη μέση της εβδομάδας από ότι την Κυριακή, η πραγματική τιμή του εισιτηρίου σας εξαρτάται από πολλές διαφορετικές μεταβλητές, όχι μόνο την ημέρα που αναχωρεί το αεροπλάνο σας.

Πάντως, σε πρόσφατη ανάλυση της Google για δεδομένα των τελευταίων πέντε ετών, ότι η αγορά εισιτηρίων την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ήταν 1,9% φθηνότερα από τις αγορές για πτήσεις το Σάββατο και την Κυριακή.

Πτήσεις εσωτερικού

Ο προγραμματισμός ενός έως δύο μηνών για να κλείσετε πτήσεις εσωτερικού μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το υψηλότερο κόστος εισιτηρίων. Η ανάλυση δεδομένων της Google διαπίστωσε ότι οι τιμές για ταξίδια εσωτερικού ήταν, κατά μέσο όρο, στο χαμηλότερο επίπεδο 44 ημέρες πριν από την αναχώρηση .

Πτήσεις εξωτερικού

Για δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς, καλό είναι να αγοράσετε τα εισιτήριά σας πολύ πιο νωρίς – έως και έξι έως οκτώ μήνες, σε ορισμένες περιπτώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία στον πρόσφατα δημοσιευμένο οδηγό της Kayak, τα αεροπορικά εισιτήρια προς δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς αυξήθηκαν κατά 29% σε σύγκριση με το 2022 — κάτι που δείχνει απλώς ότι αν θέλετε να βρείτε την καλύτερη τιμή σε διεθνείς πτήσεις, είναι σημαντικό να ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις πτήσης όσο το δυνατόν νωρίτερα και αποφύγετε την κράτηση την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε επίσης

Οι 10 πλουσιότεροι γιατροί στον κόσμο και τα επιτεύγματά τους

Τατουάζ: Πώς επιδρά στο ανοσοποιητικό μας σύστημα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.