7 μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε, πριν κάνετε αγορές σε καταστήματα outlet στο εξωτερικό

Τα καταστήματα outlet έχουν πολύ καλές προσφορές όλο το χρόνο και όσοι θα ταξιδέψουν για το Πάσχα στο εξωτερικό, καλό είναι να ξέρουν κάποια μυστικά.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα εκπτωτικά καταστήματα έχουν γίνει από μόνα τους προορισμός για όποιον αναζητά μια ευκαιρία για τα πάντα, από ρούχα μέχρι μαγειρικά σκεύη.
Αν και η ιδέα να πληρώσετε λιγότερα για ρούχα και αντικείμενα μπορεί να είναι δελεαστική, υπάρχουν μερικά μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε πριν ψωνίσετε σε καταστήματα outlet.

7 μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε, πριν κάνετε αγορές σε καταστήματα outlet στο εξωτερικό

1. Θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τις ημερομηνίες των αγορών σας

Όταν ταξιδεύετε και ψωνίζετε, η επιθυμία να πάτε σε outlet είναι ισχυρή. Εξάλλου, με τόσες προσφορές, μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ λάθος στιγμή για να κάνετε τις αγορές σας. Αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορείτε να επωφεληθείτε περισσότερο εάν είστε λίγο οργανωμένοι.

“Τα ψώνια βολεύουν το Σαββατοκύριακο, αλλά αν έχετε τη δυνατότητα να ψωνίσετε στα μέσα της εβδομάδας – συνήθως Τρίτη, Τετάρτη ή Πέμπτη – τότε θα αποφύγετε τα πλήθη και δεν θα ταλαιπωρηθείτε γενικά, λέει στο Best Life η Julie Ramhold, αναλύτρια καταναλωτών στο DealNews.com.

Και δεν είναι μόνο ποια ημέρα της εβδομάδας έχει σημασία. «Θα έχετε ακόμα καλύτερη τύχη αν προσπαθήσετε να ψωνίσετε και εκτός εποχής», εξηγεί.

2. Βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε το σωστό ποσό

Οι τιμές στα ρούχα και σε διάφορα αντικείμενα μπορεί να φαίνονται σε πολλές διαφορετικές ετικέτες ή αυτοκόλλητα. Προτού δώσετε την κάρτα σας, βεβαιωθείτε τι χρεώνεστε. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να καταλήξετε να πληρώσετε λάθος ποσό ή να πληρώσετε πιο λίγα γιατί υπήρχε νέα μείωση στην τιμή.

3. Αγορές προϊόντων που είναι μόνο για τα στοκατζίδικα

Για πολλούς αγοραστές, τα καταστήματα outlet μπορούν να κάνουν την αίσθηση ότι οι αγαπημένες σας επωνυμίες έχουν σημαντική έκπτωση. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ορισμένα είδη θα μπορούσαν να είναι “φτιαγμένα μόνο για τα συγκεκριμένα καταστήματα” και δεν είναι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που περιμένετε.

“Δεν πρέπει να υποθέσετε ότι τα προϊόντα που πωλούνται σε στοκατζίδικα είναι εκείνα που δεν πωλούνταν σε ένα κανονικό κατάστημα λιανικής, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις τα προϊόντα κατασκευάστηκαν κυριολεκτικά για το κατάστημα πώλησης και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είναι γενικά χαμηλότερης ποιότητας” προειδοποιεί η Ramhold. “Πολλοί αγοραστές υποθέτουν ότι τα καταστήματα outlet είναι εκεί που μπορούν να βρουν τα υπολείμματα της περασμένης σεζόν ή τα προϊόντα που είναι εξαιρετικά καλά αλλά μπορεί να έχουν μικρές ατέλειες. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει ακριβώς: Εάν ψωνίζετε σε καταστήματα outlet, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα αντικείμενα που βλέπετε, να κατασκευάστηκαν ειδικά για να πωληθούν εκεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραιτήτως κακής ποιότητας—μπορεί απλώς να μην είναι και η καλύτερη ποιότητα.”

4. Δυσκολία στις επιστροφές

Αν ψωνίζετε σε καταστήματα outlet, οι επιστροφές προϊόντων μπορεί να είναι πιο δύσκολες.

Πριν πληρώσετε, ρωτήστε για την πολιτική επιστροφών”, λέει η Ramhold. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, όπως ότι οι επιστροφές γίνονται μόνο με φυσική παρουσία στο κατάστημα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αν εσείς έχετε επιστρέψει στο σπίτι από το ταξίδι σας ή μπορεί να είστε χιλιόμετρα μακριά και να αναχωρείτε μετά από μία μέρα.

5 Καταστήματα outlet και αγορές μέσω Διαδικτύου
.
Ανεξάρτητα από το πως σας αρέσει να ψωνίζετε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε προϊόντα σήμερα. Και ενώ μπορεί να φαίνεται ότι τα καταστήματα outlet είναι μια επικερδής εμπειρία, οι ειδικοί λένε ότι αυτό δεν ισχύει πλέον.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις ίδιες προσφορές που είδατε σε ένα outlet, ακριβώς το ίδιο και σε ένα ιντερνετικό κατάστημα. Επιπλέον, μπορείτε συχνά να βρείτε online κωδικούς κουπονιών για να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα.

6. Μην έχετε πολύ υψηλές προσδοκίες

Για πολλούς αγοραστές, η ίδια η έννοια ενός καταστήματος outlet συνδέεται με τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων σε περιζήτητα είδη. Ωστόσο, παρόλο που οι τιμές σε πολλά προϊόντα είναι χαμηλότερες, οι εκπτώσεις μπορεί να μην είναι τόσο καλές όσο περιμένατε.

Πολλοί καταναλωτές αναμένουν χαμηλές τιμές από τα καταστήματα outlet, αλλά η καλύτερη εξοικονόμηση μπορεί να είναι για είδη που απλώς δεν έχουν πουληθεί καλά. “Όπως κάθε άλλο κατάστημα, τα καταστήματα outlet θέλουν να εκκαθαρίσουν εμπορεύματα και αυτό μπορεί να σημαίνει μεγάλες εκπτώσεις. Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλα τα είδη.

7. Μπορείτε να ζητήσετε κουπόνια

Σε κάποια μεγάλα καταστήματα outlet, υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες προσφορές με τη χρήση κουπονιών. Πηγαίνετε στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών και ρωτήστε αν υπάρχει πολιτική κουπονιών, π.χ. για την πρώτη σας αγορά ή για έναν καφέ. Ίσως έτσι, εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα εάν κάνετε λίγο επιπλέον σκάψιμο αφού φτάσετε στα καταστήματα.

Διαβάστε επίσης

Αρκτούρος: Το νέο σύμπτωμα που προκαλεί η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, ειδικά στα παιδιά

3 πράγματα, που πρέπει να προσέξεις, όταν τα δεις στο εσώρουχο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.