Οι συστάσεις για φιλοδώρημα στην Ισπανία, δημιουργούν ενοχές στους πελάτες

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε στην Ισπανία, έχετε υπόψη σας ότι υπάρχει ένα νέο σύστημα στα εστιατόρια για το φιλοδώρημα, που μπορεί να σας δημιουργήσει ενοχές.

Όλοι γνωρίζουμε τον άγραφο κανόνα ότι το φιλοδώρημα κυμαίνεται από 5% έως 10% του λογαριασμού, κάτι που σε ορισμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ, περιλαμβάνεται ως σύσταση στον λογαριασμό.

Στην Ισπανία, η πρακτική αυτή μόλις ξεκίνησε και μάλλον ο στόχος ήταν το φιλότιμο των πελατών.

Emojis και φιλοδώρημα

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo, οι αποδείξεις ορισμένων εστιατορίων παρουσιάζουν το συνολικό ποσό του γεύματος χωρίς φιλοδώρημα, το ποσό μαζί με το προτεινόμενο φιλοδώρημα και ακόμα και μια επιλογή για ελεύθερο φιλοδώρημα.

Το θέμα δεν είναι εκεί, όμως. Όπως αναφέρει το tornosnews, οι αποδείξεις κάποιων εστιατορίων περιλαμβάνουν emojis με εκφράσεις προσώπου ανάλογα με το ύψος του ποσοστού φιλοδωρήματος που επιλέγεται κάθε φορά.

Για μηδενικό φιλοδώρημα παρουσιάζεται ένα λυπημένο πρόσωπο, για ποσοστό 5% εμφανίζεται ένα χαμογελαστό πρόσωπο και για ποσοστό 10% ένα πολύ ευτυχισμένο πρόσωπο.

Ο γενικός γραμματέας της Facua-Consumers in Action, Rubén Sánchez, πιστεύει ότι είναι μια τεχνική που προσπαθεί να «δημιουργήσει ένα αίσθημα ενοχής» στον πελάτη, ειδικά σε εκείνον που αποφασίζει να μην αφήσει τίποτα.

“Δεν είναι παράνομη πράξη γιατί δεν την επιβάλλουν”, αλλά πιστεύει ότι το να ζητήσεις αυτά τα χρήματα είναι μία προσπάθεια εκμετάλλευσης του πελάτη, ώστε “κατά κάποιο τρόπο να γίνει αυτός που πληρώνει μπόνους πολύ μικρού μισθού στον εργαζόμενο».

Διαβάστε επίσης

10 φιλικά και 10 τοξικά φυτά εσωτερικού χώρου για γάτες και σκύλους

Πόσο διαρκούν πραγματικά οι κονσέρβες και πότε πρέπει να τις πετάξετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.