10 φιλικά και 10 τοξικά φυτά εσωτερικού χώρου για γάτες και σκύλους

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνα για τους γάτες και τους σκύλους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάζεται να καθαρίζετε τα πατώματα από χώματα και φύλλα γιατί τα κατοικίδια σας ήθελαν να δουν τι έχει η γλάστρα ή απλώς πέρασαν από δίπλα της.

Ωστόσο πολλά κοινά φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι επικίνδυνα για σκύλους και γάτες εάν τσιμπηθούν ή ακόμα και αν αγγίξουν το φύλλωμα.

10 ασφαλή φυτά εσωτερικού χώρου για κατοικίδια φυτά

1.Haworthia
Το Haworthia είναι ένα μικρό φυτό χαμηλής ανάπτυξης που έχει χαρακτηριστικές λευκές λωρίδες στα φύλλα του. Το σχήμα και το μέγεθός του μοιάζει με αλόη, αλλά σε αντίθεση με την αλόη, τα Haworthias είναι ασφαλή για γάτες και σκύλους.

2.Αφρικανική βιολέτα (Saintpaulia)
Με τα θολά πράσινα φύλλα τους και τα εκπληκτικά λουλούδια τους όλο το χρόνο, οι αφρικανικές βιολέτες μπορεί να είναι μωβ, μπλε, ροζ, κόκκινες και λευκές – ανάλογα με την ποικιλία. Τόσο το φυτό όσο και τα λουλούδια είναι μη τοξικά για τις γάτες και τους σκύλους, καθιστώντας το ιδανικό για όσους αναζητούν ένα ανθισμένο φυτό με λίγη συντήρηση.

3.Φτέρη Βοστώνης (Nephrolepis exaltata)
Δημοφιλείς για τα πράσινα φύλλα τους, είναι μια κλασική ομορφιά που προσθέτει γοητεία σε κάθε δωμάτιο. Αυτά τα φυτά τα καταφέρνουν καλύτερα σε δροσερό μέρος με υψηλή υγρασία και έμμεσο φως. Όχι μόνο είναι ένας από τους πιο εύκολους τύπους φυτών σε ότι αφορά την φροντίδα τους, αλλά είναι επίσης ασφαλείς για τα κατοικίδια ζώα.

4.Χριστουγεννιάτικος κάκτος (Schlumbergera bridgesii)
Ανθίζει στο τέλος του χειμώνα και οι κάκτοι των Χριστουγέννων είναι μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε σπίτι. Αυτά τα φυτά απαιτούν λίγη φροντίδα, προσαρμόζονται εύκολα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και πολλαπλασιάζεται εύκολα. Είναι μη τοξικό για τα ζώα.

5.Φτέρη Staghorn (Platycerium)

Ένας τύπος αερόφυτου, οι φτέρες Staghorn (Platycerium) αναπτύσσονται καλύτερα όταν τοποθετούνται σε μια σανίδα και τις κρεμάτε σε έναν τοίχο για να επιτρέπεται η ανταλλαγή αέρα και υγρασίας. Αυτά τα φυτά που είναι ασφαλή για κατοικίδια, μοιάζουν με τα κέρατα ενός ελαφιού ελαφιού.

6.Parlor Palm (Χαμαιδωρέα μπαμπού)
Το parlor palm είναι βασικό φυτό εσωτερικού χώρου. Ικανό να επιβιώσει σε χαμηλό φως και χαμηλότερες θερμοκρασίες, αυτό το φυτό αναπτύσσεται σε ομάδες με κομψά τοξωτά, πράσινα φύλλα που σχηματίζουν ένα φτερωτό θόλο. Αυτό το ελκυστικό φυτό δεν είναι μόνο μη τοξικό αλλά είναι και εξαιρετικός καθαριστής αέρα.

7.Ιβίσκος (Hibiscus syriacus)
Το να προσθέσετε τροπική αίσθηση στο σπίτι σας είναι παιχνιδάκι με την απλή προσθήκη ενός ιβίσκου. Αυτά τα φυτά ευδοκιμούν σε άμεσο φως. Αν και είναι δύσκολο να τα φροντίσετε όταν καλλιεργούνται εκτός εύκρατων κλίματων, μόλις το καταφέρετε, θα ανταμειφθείτε με θεαματικά φωτεινά, φιλικά προς τα κατοικίδια άνθη.

8.Chlorophytum comosum (φυτό αράχνης)
Τα φυτά αράχνης είναι πολύ ανθεκτικά φυτά που μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών. Αυτό το φυτό είναι τέλειο για κρέμασμα και ασφαλές για κάθε περίεργη γάτα ή σκύλο.

9.Venus Fly Trap (Διωναία)
Γνωστή για τη σαρκοφάγα φύση της, η παγίδα της Αφροδίτης είναι ένα παράξενα όμορφο φυτό με δόντια που μοιάζουν με βλεφαρίδες που κλείνουν μεταξύ τους όταν υπάρχει ανάμεσά τους ένα θήραμα. Η μυγοπαγίδα της Αφροδίτης τα πάει καλά σε συνθήκες έντονου φωτός και υγρασίας. Θανατηφόρα για σκνίπες και μικρά έντομα, αυτό το σαγηνευτικό φυτό είναι απολύτως ασφαλές για τα κατοικίδια ζώα.

10. Κεράκι (Hoya carnosa)
Καλλιεργημένα για τα ιδιαίτερα γυαλιστερά πράσινα φύλλα τους και τα υπέροχα αρωματικά λουλούδια τους, τα κεράκια είναι σε θέση να ανέχονται πολύ ξηρές συνθήκες, καθιστώντας τα ιδανικά για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Τα λουλούδια τους σε σχήμα αστεριού αναπτύσσονται σε συστάδες με κέρινη εμφάνιση που κυμαίνονται από ροζ έως λευκό. Με άνθη που παράγουν νέκταρ με γλυκιά μυρωδιά, είναι καλό που αυτά τα φυτά είναι μη τοξικά.

10 φυτά εσωτερικού χώρου προς αποφυγή για γάτες και σκύλους

1.Aloe Vera
Τα φυτά της αλόης βέρα μπορεί να είναι θεραπευτικά για τον άνθρωπο, αλλά αν οι γάτες και οι σκύλοι μασήσουν τα φύλλα, μπορεί να έχουν λήθαργο, έμετο και διάρροια.

 

 

2.Clivia
Τα φυτά Clivia έχουν φωτεινά λουλούδια, αλλά τα άνθη και το υπόλοιπο φυτό περιέχουν γλυκορίνη, μια χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ναυτία και διάρροια στα κατοικίδια ζώα.

 

 

3.Σπαράγγι φτέρη – Asparagus fern

Η φτέρη των σπαραγγιών μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματίτιδα και κνησμό εάν την αγγίξετε, και οι καρποί της μπορεί να προκαλέσουν εμετό και διάρροια εάν καταναλωθούν.

4.Mονστέρα

Τα Monstera είναι δημοφιλή, αλλά αυτή η τροπική ομορφιά δεν είναι ιδανική για κατοικίδια. Περιέχει οξαλικό ασβέστιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει έντονο κάψιμο γύρω από τα χείλη, τη γλώσσα και το στόμα, ακόμα και δυσκολία στην αναπνοή.

5.Dracaena και dragon tree

Τα φυτά αυτά περιέχουν σαπωνίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει εμετό (συμπεριλαμβανομένου του εμετού με αίμα), διεσταλμένες κόρες, υπερσιελόρροια και ανορεξία στα κατοικίδια.

6.Sago Palm (Κύκας)
Οι φοίνικες Sago είναι σίγουρα από τα φυτά που δεν πρέπει να έχετε εάν έχετε κατοικίδια. Περιέχουν κυκασίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει εμετό, ηπατική βλάβη ή ανεπάρκεια, αιμορραγική γαστρεντερίτιδα και θάνατο.

7. Peace lily (Κρίνος της Ειρήνης)
Τα κρίνα της ειρήνης είναι από τα πιο γνωστά φυτά που πρέπει να αποφύγετε αν έχετε σκύλους ή γάτες. Περιέχει οξαλικό ασβέστιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην κατάποση, κάψιμο και ερεθισμό στο στόμα και τη γλώσσα.

8. Πόθος
Το δημοφιλές φυτό Πόθος μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή εύκολης φροντίδας, αλλά πρέπει να κρατήσετε τα κατοικίδια ζώα σας (ειδικά τις γάτες!) μακριά από αυτό. Το φυτό pothos είναι δηλητηριώδες λόγω των κρυστάλλων του οξαλικού ασβεστίου, που μπορεί να ερεθίσουν το στόμα, προκαλώντας σάλια, έμετο και δυσκολία στην κατάποση.

9. Φυτό Νεφρίτη
Αυτό το δημοφιλές παχύφυτο μπορεί να προκαλέσει εμετό και τρέμουλο σε κατοικίδια ζώα, και μέθη ιδιαίτερα στις γάτες.

 

 

 

10.Αμαρυλλίς

Αυτά τα αγαπημένα γορτινά φυτά περιέχουν λυκορίνη και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν εμετό, διάρροια και τρόμο στα κατοικίδια ζώα.

 

Πηγή: realsimple.com

Φωτό: shutterstock

Διαβάστε επίσης

Επιπλέον μισθοί έως και 1.800 ευρώ για τις μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ, το καλοκαίρι

Πόσο διαρκούν πραγματικά οι κονσέρβες και πότε πρέπει να τις πετάξετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.