Medical Tourism Hub: Δημιουργήθηκε το ελληνικό cluster ιατρικής εξωστρέφειας

Ολοκληρώθηκε από την Medical Tourism Hub, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, δυο εκ των οποίων εν μέσω παγκόσμιας καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας, η δημιουργία του ελληνικού cluster ιατρικής εξωστρέφειας. Ένα εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε από τα νομικά τμήματα των διοικήσεων νοσοκομείων, κλινικών, κέντρων αποκατάστασης, κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων για την κατάρτιση συμβάσεων και την κατασκευή αποκλειστικών ιστοσελίδων στην πλατφόρμα της Medical Tourism hub, αλλά και την σύνθεση και οργάνωση της Κοιν.Σ.Επ.

Ο τομέας της ιατρικής διαμεσολάβησης ως αντικείμενο εργασίας της Κοιν.Σ.Επ. Medical Tourism Hub στην δια-συνοριακή παροχή ιατρικών υπηρεσιών, αποτελεί μια κρίσιμη λειτουργία στην διαδικασία επιλογής, από πλευράς του ασθενούς και των οικείων του, της χώρας και του παρόχου καθώς είναι μια απόφαση που απαιτεί εξονυχιστική έρευνα και έλεγχο και χρήζει έγκυρης και υπεύθυνης υποστήριξης.

Η Ελλάδα με το ελληνικό cluster ιατρικής εξωστρέφειας είναι πια έτοιμη να μπει στον παγκόσμιο χάρτη παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε ασθενείς του εξωτερικού, μετά από προετοιμασία μιας και πλέον δεκαετίας και της προσπάθειας από τους αρμόδιους φορείς όπως η Elitour, το Υπουργείο Υγείας και άλλους ώστε να ενταχθεί στον εθνικό κορμό της ελληνικής οικονομίας και να διεκδικήσει την θέση που της αρμόζει ένεκα ποιότητος ιατρικών υπηρεσιών, ιστορίας της ιατρικής, μοναδικής γεωγραφίας και μεσογειακού κλίματος.

Επιπλέον, το σύστημα υγείας στην Ελλάδα κατατάσσεται ως ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο το οποίο, σε συνδυασμό με τις υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και την ασφάλεια των ασθενών, σύμφωνα με το Κανονιστικό Ευρωπαϊκό πλαίσιο και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας υγιεινής, και όλα αυτά πλαισιωμένα με πακέτα διακοπών σε πολύ προσιτές τιμές, κάνουν την Ελλάδα μια ασυναγώνιστη τελική επιλογή ως χώρα ιατρικού τουρισμού.

Σήμερα το Cluster περιλαμβάνει πρότυπα νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα αποκατάστασης καθώς και resorts σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει, αν το επιθυμεί, κατά την διάρκεια της παραμονής του για την θεραπεία του, όλες τις ανέσεις και τα πολιτισμικά αγαθά της χώρας μας.

«Επιδιώξαμε και επιτύχαμε σε αυτό το μακρό διάστημα να έχουμε πλήρη γκάμα υπηρεσιών σε καίρια κομβικά κέντρα από πρότυπα κέντρα για μια αξιοπρεπή ολοκληρωμένη, σοβαρή ανταγωνιστική πρόταση στους ιατρικούς διαμεσολαβητές- πρακτορεία- πλατφόρμες υγείας- συνδέσμους του εξωτερικού με τους οποίους θα έρθουμε σε επαφή ώστε να αξιολογηθούμε θετικά με σκοπό μια μακροχρόνια και αμοιβαίως επωφελή συνεργασία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Medical Tourism Hub.

Η Medical Tourism Hub είναι μια Κοινωνική Επιχείρηση που υπάγεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Μέλος της Elitour σε στρατηγική συνεργασία με το τουριστικό Πρακτορείο Heronia Star.

Διαβάστε επίσης

Φάρμακα στα νοσοκομεία: Πιλοτικό πρόγραμμα από σήμερα για προμήθειες και κατανάλωση

Δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα για 14 μήνες – Η επέμβαση που της άλλαξε τη ζωή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.