Συστάσεις του CDC προς ταξιδιώτες για συμπτώματα του ιού Marburg

Το CDC προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να προσέχουν για συμπτώματα του ιού Marburg καθώς διερευνά κρούσματα στην Αφρική. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ στέλνουν προσωπικό στην Αφρική για να βοηθήσει ώστε να σταματήσουν τα κρούσματα της νόσου του ιού Marburg την εξάπλωσή τους και προτρέπουν τους ταξιδιώτες να λάβουν προφυλάξεις. Το CDC λαμβάνει επίσης μέτρα για να αποτρέψει την εξάπλωση των λοιμώξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ισημερινή Γουινέα και η Τανζανία αντιμετωπίζουν τα πρώτα τους γνωστά κρούσματα του ιού Marburg, ενός ιογενούς πυρετού με ανεξέλεγκτη αιμορραγία που συνδέεται στενά με τον ιό Έμπολα. Αυτή την εβδομάδα, το CDC προέτρεψε τους ταξιδιώτες και στις δύο χώρες να αποφεύγουν την επαφή με άρρωστους και να προσέχουν για συμπτώματα για τρεις εβδομάδες μετά την αναχώρησή τους από την περιοχή. Οι ταξιδιώτες στην Ισημερινή Γουινέα θα πρέπει να λαμβάνουν ενισχυμένες προφυλάξεις και να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στις επαρχίες όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημία, ανέφερε ο οργανισμός.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό Marburg

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα υπάρξουν ειδοποιήσεις στα διεθνή αεροδρόμια όπου φτάνουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες, προειδοποιώντας τους να προσέχουν για συμπτώματα του ιού για 21 ημέρες και να αναζητούν αμέσως περίθαλψη εάν αρρωστήσουν. Θα λάβουν επίσης μια υπενθύμιση μέσω μυνήματος για να παρακολουθήσουν για συμπτώματα.

Το CDC αντιμετωπίζει τα κρούσματα του ιού με σοβαρότητα, όχι όμως ως έκτακτη ανάγκη, όπως για την COVID-19. Εντούτοις, θα εστιάσει εκ νέου τις προσπάθειες και την προσοχή και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναδυόμενων και Ζωονοσογόνων Λοιμωδών Νοσημάτων (ECDC) για να ανταποκριθεί στα κρούσματα, που βρίσκονται στις δύο χώρες, υποδεικνύοντας ότι ο θανατηφόρος αιμορραγικός πυρετός εξαπλώνεται.

Η Ισημερινή Γουινέα, στις ακτές της Δυτικής Αφρικής, ανακοίνωσε ξέσπασμα της νόσου του ιού Marburg στα μέσα Φεβρουαρίου με τα κρούσματα να εξαπλώνονται σε πολλές επαρχίες. Από τις 22 Μαρτίου, η Ισημερινή Γουινέα είχε 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα ανθρώπων που πέθαναν και ενός που ανέρρωσε, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εννέα στελέχη του CDC βρίσκονται εκεί, έχοντας δημιουργήσει ένα εργαστήριο πεδίου και βοηθώντας με δοκιμές, ταυτοποίηση κρουσμάτων και ιχνηλάτηση επαφών.

Η Τανζανία, στην ακτή της Ανατολικής Αφρικής, ανακοίνωσε ξέσπασμα της νόσου του ιού Marburg στις 21 Μαρτίου, με κρούσματα σε δύο χωριά στην περιοχή Kagera, σύμφωνα με το CDC. Από τις 22 Μαρτίου, η Τανζανία είχε οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε θανάτων. Το CDC έχει ένα μόνιμο γραφείο στην Τανζανία που βοηθά με την επιδημία. Αποστέλλει επιπλέον προσωπικό για να υποστηρίξει αυτές τις προσπάθειες.

Τα συμπτώματα

Ο ιός Marburg είναι ένας σπάνιος και θανατηφόρος ιός που προκαλεί πυρετό, ρίγη, μυϊκό πόνο, εξάνθημα, πονόλαιμο, διάρροια, αδυναμία ή ανεξήγητη αιμορραγία ή μώλωπες. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με σωματικά υγρά και μολυσμένες επιφάνειες. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να κολλήσουν από μολυσμένα ζώα. Είναι θανατηφόρο στις μισές περίπου περιπτώσεις εκδήλωσης. Κι άλλες χώρες στην Αφρική χρειάστηκε να καταστείλουν τα κρούσματα στο παρελθόν.

Στα αρχικά της στάδια, η λοίμωξη είναι δύσκολο να διακριθεί από άλλες ασθένειες, επομένως ένα ιστορικό ταξιδιού σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες θα είναι απαραίτητο για να βοηθηθούν οι κλινικοί γιατροί να την εντοπίσουν.

Διαβάστε επίσης

Έρευνα δείχνει ότι πολύ περισσότερα συμπτώματα απ’ όσα νομίζατε μέχρι σήμερα μπορεί να συνδέονται με την ημικρανία σας

Ο ψηφιακός πνευμονολόγος είναι γεγονός – Αvatar πνευμονολόγου απαντά στα ερωτήμάτά μας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.