Επαναλειτουργεί φέτος το καλοκαίρι το ανοιχτό θέατρο Λυκαβηττού

Επαναλειτουργεί φέτος το καλοκαίρι το ανοιχτό θέατρο του Λυκαβηττού, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σε εντατικούς ρυθμούς οι απαραίτητες εργασίες για να λειτουργήσει ξανά μετά από 15 χρόνια ο αγαπημένος συναυλιακός χώρος της Αθήνας, που έχει λείψει σε όλους μας.

Το Θέατρο του Λυκαβηττού είναι κλειστό αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα από το 2008 με αισθητή την απουσία του από τα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας. Ο χώρος είχε κριθεί ακατάλληλος για λόγους ασφάλειας. Η σχετική απόφαση είχε παρθεί από τον Δήμο Αθηναίων το καλοκαίρι του 2008 και η πρώτη συναυλία που ακυρώθηκε ήταν αυτή του Τζέιμς Μπλαντ.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

«Λίγο έμεινε ακόμη, για να μας ανοίξει την αγκαλιά του, μετά από 15 χρόνια «σιγής», το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού. Και πόσο χαρά έχουμε γι’ αυτό το έργο που αν και πολύ απαιτητικό, είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Ραντεβού στις αρχές του Σεπτέμβρη για την πρώτη συναυλία!», έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Το Θέατρο Λυκαβηττού είναι ένα υπαίθριο θέατρο το οποίο βρίσκεται σε χώρο που παλαιότερα ήταν λατομείο, στον λόφο του Λυκαβηττού, στην Αθήνα. Στον χώρο του θεάτρου γίνονται συναυλίες και παραστάσεις το καλοκαίρι, ως μέρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ιστορία

Κατασκευάστηκε το 1964-65. Ο χώρος του λατομείου εκμισθώθηκε τον Οκτώβριο του 1964 από την Άννα Συνοδινού για είκοσι χρόνια, με άδεια κατασκευής θεάτρου και με την υποχρέωση να επιστρέψει στην κυριότητα του Δημοσίου μετά την πάροδο της περιόδου της μίσθωσης.

Κατασκευή

Αρχιτέκτονας του θεάτρου ήταν ο Τάκης Ζενέτος. Το θέατρο αποτελείται από μεταλλικό σκελετό, ο οποίος έχει χτιστεί σε κοίλο χώρο που είχε προκύψει από λατομικές εργασίες.

Διαβάστε επίσης

Τι συμβαίνει όταν το παιδί παθαίνει αναρρόφηση – Το βίντεο που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς

Έλενα Χουλιάρα (AstraZeneca): 20 νέα φάρμακα και αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα ως το 2030

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.