Πατρινό Καρναβάλι: 600 περιστατικά μέθης, κρίσεων πανικού και μικροτραυματισμών

Περίπου 600 περιστατικά μέθης, κρίσεων πανικού και μικροτραυματισμών καταγράφηκαν στο Πατρινό Καρναβάλι, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ο υγειονομικός μηχανισμός της Πάτρας το τριήμερο του Καρναβαλιού αντιμετώπισε πολλά περιστατικά από το βραδύ της Παρασκευής, αλλά τα περισσότερα – πάνω από 300 – το βράδυ της Κυριακής.

Περιστατικά μέθης, κρίσεων πανικού, χρήσης ουσιών, αναπνευστικών και μικροτραυματισμών

Η πλειοψηφία αφορούσε περιστατικά μέθης και ακολουθούν οι μικροτραυματισμοί, τα αναπνευστικά, της χρήσης ουσιών και της κρίσης πανικού.

Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Τομέα και Τμήμα Πάτρας του ΕΕΣ συνεργάστηκαν υπό τον συντονισμό του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη για να καλύψουν όλα τα περιστατικά που προέκυψαν και μόλις 4 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Καρβέλης, κατά τις τρεις ημέρες κατεγράφησαν τα εξής:

⦁ Στα δύο νοσοκομεία, «Αγιο Ανδρέα» και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, πέρασαν συνολικά από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) πάνω από 400 ασθενείς που δεν ήταν μόνο από το καρναβάλι. Από το καρναβάλι μεταφέρθηκαν περιστατικά μικροτραυματισμών, χρήσης ουσιών, κ.ά.

⦁ Ειδικότερα τη νύχτα της Κυριακής μεταφέρθηκαν στο χειρουργικό ΤΕΠ του «Αγίου Ανδρέα» 15 περιστατικά και άλλα τόσα, την ίδια μέρα, στο χειρουργικό ΤΕΠ του ΠΓΝΠ.

⦁ Το ΕΚΑΒ είχε τη δυνατότητα μεταφοράς περιστατικών και στα δύο Κέντρα Υγείας (Αγίου Αλεξίου και Ζαρουχλεΐκων) κι έτσι δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα τα νοσοκομεία.

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος που έπαιξε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που στήθηκε στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου από τον ΕΕΣ. Το Τμήμα αυτό εξοπλίστηκε επιπλέον με απινιδωτές, υλικά για συρραφές τραυμάτων και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό από τα νοσοκομεία όπως και γιατρούς, ώστε να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά επί τόπου.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν πολύ περιορισμένες καθώς δεν ξεπέρασαν τις τέσσερις.

Η πιο ήσυχη μέρα ήταν η Παρασκευή και τα περιστατικά δεν ξεπέρασαν τα 50. Το Σάββατο τα συμβάντα πολλαπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 200 ενώ την Κυριακή προς ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας ξεπέρασαν τα 300.

Πηγή: thebest.gr

Διαβάστε επίσης

9 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε σε ένα δείπνο, σύμφωνα με τη νέα εθιμοτυπία

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Τι σχέση έχει o θυρεοειδής;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.