Καθαρά Δευτέρα 2023 στην Αττική – Δωρεάν νηστίσιμα και χαρταετοί

Oι χαρταετοί θα δώσουν τη δική τους παράσταση την Καθαρά Δευτέρα του 2023, στον αττικό ουρανό. Οι Δήμοι συναγωνίζονται μεταξύ τους και οργανώνουν πολλές δράσεις για τα Κούλουμα και την Καθαρά Δευτέρα, με δωρεάν νηστήσιμα και χαρταετούς.
Το σίγουρο είναι ότι η Καθαρά Δευτέρα 2023 θα βγάλει τους Αθηναίους έξω από τα σπίτια τους για να χαρούν και να γιορτάσουν τα Κούλουμα.

Καθαρά Δευτέρα 2023 – Προτάσεις για βόλτα, νηστίσιμα και χαρταετό

Κούλουμα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Για ακόμα μία χρονιά, το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει τα Κούλουμα με μια συναυλία που τιμά την ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση. Χαρταετοί, χρώματα και μουσική μας προσκαλούν να υποδεχτούμε την Σαρακοστή και την Άνοιξη! Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο.

Κούλουμα στου Φιλοπάππου

Η μεγάλη γιορτή της Αποκριάς ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά Κούλουμα στο Λόφο Φιλοπάππου κάτω από τον αττικό ουρανό, ο οποίος θα πλημμυρίσει με καμαρωτούς, πολύχρωμους χαρταετούς. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα υποδεχτεί στις 11:00 μικρούς και μεγάλους, ενώ στις 12:00 τη μουσική σκυτάλη θα πάρει η Γωγώ Τσαμπά, που μαζί με την ορχήστρα της, υπόσχεται ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι.

Tο πλούσιο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που θα ολοκληρωθεί στις 27 Φεβρουαρίου με το παραδοσιακό γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στον λόφο του Φιλοπάππου, επιμελήθηκαν οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη, με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9.84 και του This is Athens.

Κούλουμα στο Πάρκο Φλοίσβου

Την Καθαρά Δευτέρα 27/2 (11.00) ο Δήμος γιορτάζει τα Κούλουμα στο Πάρκο του Φλοίσβου, με μουσική, παραδοσιακούς χορούς, για μικρούς και μεγάλους από τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και πολλά κεράσματα.

Κούλουμα στο Άλσος Περιστερίου

Από τις 11 μέχρι τις 4 το απόγευμα, ο Δήμος Περιστερίου προκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα στο Αλσος Περιστερίου. Στο πάρκο θα υπάρχουν παιδότοπος, gaming arena, HADO, παράσταση μεγαλοφιγούρων ακι παράσταση Καραγκιόζη.

Κούλουμα στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στη Νέα Ερυθραία

Μέγας πρωταγωνιστής της ημέρας ο χαρταετός, ενώ σε γαστριμαργικό επίπεδο τον συναγωνίζονται λαγάνα, ταραμοσαλάτες, χαλβάς, ελιές, θαλασσινά, ντολμαδάκια γιαλαντζί, τουρσί και φασολάδα δίχως λάδι που φτιάχνεται επί τόπου από τους εργαζομένους του Δήμου Κηφισιάς.

Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού στην παραλία της Φρεαττύδας και προσκαλεί τους Πειραιώτες κι όχι μόνο, σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, με σαρακοστιανά εδέσματα, χορό, μουσική και τραγούδι με την Χαρά Βέρρα και την ορχήστρα της.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, με τον Δήμο Πειραιά να προσφέρει δωρεάν χαρταετούς στα παιδιά!

Επιπλέον, με το σύνθημα «Κοίτα ψηλά» ο δήμος καλεί τους Πειραιώτες να στρέψουν το βλέμμα τους στον Πειραϊκό ουρανό, ο οποίος θα «πλημμυρίσει» με τεράστιους πολύχρωμους χαρταετούς. Μια εναέρια πολύχρωμη «παράσταση», η οποία θα προσφέρει στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες μια μοναδική οπτική εμπειρία!

Τα σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρονται με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλλίπολης (Χατζηκυριακού 27).

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Διαβάστε επίσης

Η Θεανώ και τα γενέθλια, το ραβασάκι στον Μητσοτάκη και το μπούλινγκ της φαρμακευτικής

Όταν λείπει ο τίτλος της ζωής μου – Μια ιστορία για την πορεία προς την ονοματοδοσία ενός σπάνιου συνδρόμου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.