Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν υπάρχει σε αυτές τις χώρες

Φέτος η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως πολλοί διαπιστώνουν, είναι πιο βαριά στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία και την Συρία. Αλλά μία πράξη αγάπης και έρωτα, δεν χρειάζεται ξεχωριστές ημέρες.

Οι παραδόσεις όμως για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τους ερωτευμένους, δεν συγκινούν όλες τις χώρες, σύμφωνα με το Culture Trip.

Κάποιες χώρες της Ανατολής, θεωρούν ότι η «ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και των ερωτευμένων» ενθαρρύνει το περιστασιακό και εκτός γάμου σεξ και την κατανάλωση αλκοόλ και γι αυτό έχουν απαγορεύσει τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν υπάρχει σε αυτές τις χώρες

Αυτές είναι η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Ινδία.

Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης. Το 2012 μάλιστα πέντε άνδρες είχαν καταδικαστεί σε 39 χρόνια φυλάκιση, όταν “πιάστηκαν” να χορεύουν και να πίνουν αλκοόλ μαζί με γυναίκες ανήμερα της 14ης Φλεβάρη.

Στο Πακιστάν, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι η γιορτή αντιτίθεται στη μουσουλμανική παράδοση και προάγει τις εξωσυζυγικές σχέσεις.

Θρησκευτικοί είναι και οι λόγοι που Μαλαισία, Ινδονησία και Ινδία δεν γιορτάζουν τη γιορτή των ερωτευμένων.

Η επαρχία Μπέλγκοροντ στη Ρωσία από την άλλη, απαγόρευσε το 2011 την Ημέρα, επικαλούμενη την “πνευματική ασφάλεια” των πολιτών. Οι τοπικές αρχές είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η ατμόσφαιρα της γιορτής δεν προάγει την καλλιέργεια πνευματικών και ηθικών αξιών στη νεολαία.

Διαβάστε επίσης

11 υγιεινά υποκατάστατα αλευριού και πώς να τα χρησιμοποιήσετε

Έξυπνο κολιέ βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος – Επαναστατική μελέτη με συμμετοχή Έλληνα καθηγητή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.