Οικονομικές διακοπές αναζητούν για το 2023 οι ταξιδιώτες

Οικονομικές διακοπές το 2023 φαίνεται ότι ψάχνουν κάνουν οι ταξιδιώτες που επανέρχονται στην καθημερινότητα μετά τη χαλάρωση που υπήρξε ύστερα από την άρση των περιορισμών στα ταξίδια.

Σύμφωνα με έρευνα της Booking.com, σε 24.000 άτομα σαπό 32 χώρες και περιοχές, στα ταξιδιωτικά σχέδια του 2023 καθοριστικό ρόλο φέτος διαδραματίζει ο προϋπολογισμός.

Oικονομικές διακοπές το 2023

Λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας, οι ταξιδιώτες επανεξετάζουν τις δαπάνες τους και θέλουν να κάνουν πιο οικονομικές διακοπές. Αν και οι ενδείξεις για το μέλλον είναι εξαιρετικά αισιόδοξες, με το 50% των ταξιδιωτών να δηλώνουν ότι η επένδυση στις διακοπές παραμένει γι αυτούς κορυφαία προτεραιότητα, σχεδόν επτά στα 10 άτομα (68%), ιδίως από τη Λατινική Αμερική (75%) και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (71%), θα αναζητήσουν καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Για περισσότερα από τρία στα πέντε άτομα (63%), αυτό σημαίνει ταξίδια σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ενώ 60% των ταξιδιωτών σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν προγράμματα επιβράβευσης.

Το 61% των ερωτηθέντων σκοπεύουν να οργανώσουν το ταξίδι τους από νωρίς για να επωφεληθούν από καλύτερες προσφορές. Συγκεκριμένα, η Γενιά Χ (60%) και οι Baby Boomers (54%) είναι πιο πιθανό να αρχίσουν τις αναζητήσεις για τα ταξίδια τους νωρίτερα. Από την άλλη πλευρά, οι Millennials θα σχεδιάσουν περισσότερα ταξίδια τελευταίας στιγμής το 2023 (53%).

Η έρευνα έδειξε ότι το 53% των ταξιδιωτών παγκοσμίως, ιδίως στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (59%) και στη Βόρεια Αμερική (55%), θα θελήσουν να ταξιδέψουν σε λιγότερο δημοφιλείς χρονικές περιόδους και να επισκεφθούν προορισμούς σε χαμηλές σεζόν, ώστε να εξοικονομήσουν ακόμη περισσότερο.

Ταξίδια με αποσύνδεση από την τεχνολογία

Το 44% των ταξιδιωτών αναζητούν την επιστροφή στα βασικά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ενώ 55% ενδιαφέρεται για ταξίδια όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αποσυνδεθούν από την τεχνολογία και να ξεφύγουν για λίγο από την πραγματικότητα.

 

Διαβάστε επίσης

Οι καλύτερες χώρες για να μεγαλώσεις παιδιά

Έρευνα: Τα μικρά καθημερινά “δράματα” που μας αποσυντονίζουν και η πιο αγχωτική ώρα της ημέρας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.