Παρατείνονται έως τις 14/2 τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Για ακόμα δύο εβδομάδες, έως την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, θα παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί και οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας των ταξιδιωτών από την Κίνα προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εναρμονιζόμενη με τις άλλες Ευρωπαικές χώρες παράτεινε τις οδηγίες και τις προυποθέσεις στο επιβατικό κοινό όσων εισέρχονται στην Ελλάδα από την Ασιατική χώρα, κάτι το οποίο επισφραγίστηκε με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των έξι συναρμόδιων υπουργείων.

Στο διάστημα αυτό προβλέπεται ότι:

Mε αρνητικό τεστ θα γίνεται η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως υπηκοότητας για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα. Ειδικότερα, η είσοδος των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως υπηκοότητας που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την επιβίβασή τους για Ελλάδα.

Όλοι οι ταξιδιώτες από Κίνα υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95) τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αεροδρόμιο.
Τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα ισχύουν για ανηλίκους (παιδιά) από πέντε (5) ετών και άνω.

Οι αεροπορικές εταιρίες, υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης έχουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους.

Τα ανωτέρω αναγκαία έγγραφα εισόδου (αρνητικά αποτελέσματα τεστ) επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον τους ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας.

Διαβάστε επίσης

Μόνο η Ελλάδα πέτυχε μείωση των θανατηφόρων τροχαίων στην ΕΕ – Οι ασφαλέστεροι δρόμοι της Ευρώπης

Tουρισμός ελαίας στα επισκέψιμα ελαιοτριβεία

Τα ταξίδια για σκι τελειώνουν; Τα χιονοδρομικά κέντρα παλεύουν με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.