Θεσσαλονίκη: Το πρώτο χωριό πρόληψης και προαγωγής Υγείας

Το πρώτο χωριό πρόληψης και προαγωγής Υγείας θα φιλοξενήσει η πλατεία Ευόσμου στις 22 Ιανουαρίου από τις 11:00 πμ έως τη 1:00 μμ. Πρόκειται για μία διοργάνωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δια της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου, σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και με τη στήριξη της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και του Συλλόγου Φίλων Γ.Ν. Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα».

Στο χωριό θα συμμετέχουν 35 ιατροί και ειδικευμένοι νοσηλευτές ενώ θα αποτελείται από επτά σπίτια και συγκεκριμένα από: το σπίτι του Διαβήτη, το σπίτι της Υπέρτασης, το σπίτι της Διατροφής, το σπίτι της Γυναίκας και της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, το σπίτι του Άνδρα, το σπίτι της Άνοιας και το σπίτι του Εθελοντισμού «Αντηρίδα».

Το σπίτι του διαβήτη 

Στο σπίτι του Διαβήτη θα γίνεται μέτρηση σακχάρου και μέτρηση Δείκτη Μάζας Σώματος ενώ θα δίνονται οδηγίες, έγκυρες συμβουλές και «μυστικά» για την πρόληψη του διαβήτη, την σωστή μέτρηση και διαχείριση του διαβήτη, τη βελτίωση της καθημερινότητας των διαβητικών, το διαβητικό πόδι, τη διατροφή, τους μύθους και τις αλήθειες για τα απαγορευμένα και επιτρεπόμενα τρόφιμα, φρούτα, ποτά, χυμούς και καφέδες, το άγχος και το στρες και το πόσο επηρεάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα κλπ.

Το σπίτι της υπέρτασης

Στο σπίτι της Υπέρτασης θα γίνεται μέτρηση της πίεσης, θα παρέχονται συμβουλές και οδηγίες πρόληψης καθώς και ενημέρωση για τις επιπλοκές της υπέρτασης, τη σχέση της με άλλα χρόνια νοσήματα, τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση, τους παράγοντες που ευθύνονται για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης (άγχος, εμμηνόπαυση, κληρονομικότητα, λήψη φαρμάκων, κλπ) και οδηγίες για τη μέτρηση της πίεσης στο σπίτι και για την επιλογή πιεσόμετρου.

Το σπίτι της διατροφής

Στο σπίτι της Διατροφής θα διανέμεται έντυπο υλικό για την υγιεινή διατροφή και τη Μεσογειακή Δίαιτα, θα δίνονται χρήσιμες συμβουλές, οδηγίες αλλά και τρικ για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής, ο οποίος συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της υγείας, στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση και τη θεραπεία ασθενειών.

Το σπίτι της γυναίκας

Στο σπίτι της Γυναίκας και της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης θα παρέχονται συμβουλές, απαντήσεις και οδηγίες για θέματα που αφορούν τις γυναίκες κάθε ηλικίας, από την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση έως τις γυναικολογικές παθήσεις και την πρόληψη του γυναικoλογικού καρκίνου. Επίσης θα γίνει ανοιχτή ενημέρωση του κοινού για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με την παρουσίαση των τεχνολογικών εξελίξεων που επιτρέπουν σήμερα την καλλιέργεια εμβρύων μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης, τη βιοψία εμβρύων και διάγνωση γενετικών και χρωμοσωμικών νοσημάτων πριν τη μεταφορά τους στη μήτρα, την κατάψυξη ωαρίων, σπερματοζωαρίων, εμβρύων, ωοθηκικού και ορχικού ιστού που προσφέρει λύση στο θέμα της γονιμότητας σε ογκολογικούς ασθενείς.

Το σπίτι του άντρα 

Στο σπίτι του Άνδρα θα παρέχονται συμβουλές και οδηγίες για ανδρολογικά θέματα που αφορούν άνδρες κάθε ηλικίας με έμφαση στα συμπτώματα, στα αίτια και στην αντιμετώπιση του προστάτη, καθώς και στη συμβουλευτική αγωγή για τη βελτίωση της υγείας και την αντιμετώπιση των ουρολογικών προβλημάτων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το σπίτι της άνοιας 

Στο σπίτι της Άνοιας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  θα διανέμεται ενημερωτικό έντυπο υλικό, θα γίνονται τεστ ανίχνευσης άνοιας, και θα δίνονται συμβουλές πρόληψης και οδηγίες για την διαχείριση της άνοιας. Στο σπίτι του Εθελοντισμού θα συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου Φίλων Γ.Ν. Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα».

Διαβάστε επίσης 

Οι προορισμοί που διάλεξαν οι Έλληνες ταξιδιώτες για χειμερινές διακοπές

Αιτωλικό: Ένας παράδεισος για αργυροπελεκάνους το παλιό λιμανάκι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.