Οι 4 περιοχές της Κρήτης μέσα από το National Geographic

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το αφιέρωμα του National Geographic σε 4 περιοχές της Κρήτης. Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Κρήτης με το National Geographic αναδεικνύονται οι τέσσερις περιοχές αναγνωρισμένες από την UNESCO στην Κρήτη: Σαμαριά, Ψηλορείτης, Αστερούσια Όρη και Σητεία.

Το Φαράγγι της Σαμαριάς και τα Αστερούσια Όρη είναι αναγνωρισμένα ως Αποθέματα της Βιόσφαιρας της UNESCO ενώ ο Ψηλορείτης και η Σητεία είναι αναγνωρισμένες περιοχές ως Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το National Geographic περιλαμβάνει σειρά καταχωρήσεων στο ιστορικό περιοδικό, την διαδικτυακή προβολή δύο αναλυτικών αφιερωμάτων για την αυθεντική Κρήτη μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του National Geographic καθώς και την προβολή οπτικοακουστικού υλικού πάντα για τις 4 περιοχές της Κρήτης στο τηλεοπτικό κανάλι του Nat Geo.

Η προβολή πραγματοποιείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Περιοχών UNESCO Κρήτης και υλοποιείται μέσα από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης.

Με αφορμή την εξέλιξη της συνεργασίας της Περιφέρειας με το National Geographic ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της δράσης που εξελίσσεται, η οποία ήδη μετράει πολύ υψηλά μεγέθη ανταπόκρισης από τους αναγνώστες και ακολούθους του National Geographic στις αγορές στόχους που έθεσε η Περιφέρεια και συγκεκριμένα σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλαίσιο του έργου μάλιστα οι δράσεις προβολής και ανάδειξης των περιοχών UNESCO της Κρήτης σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των 4 περιοχών θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του 2023.

Στις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσει να εξειδικεύεται το πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Περιφέρειας που θα αφορά τόσο τις 4 περιοχές (Σαμαριά, Ψηλορείτης, Αστερούσια, Σητεία) όσο και σειρά εμβληματικών πολιτιστικών χώρων της Κρήτης.

Τα 2 διαδικτυακά αφιερώματα του National Geographic για την Κρήτη

Τα δύο αναλυτικά διαδικτυακά αφιερώματα του National Geographic για τις αναγνωρισμένες από την UNESCO περιοχές της Κρήτης είναι προσβάσιμα μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους.

nationalgeographic.com

nationalgeographic.com

Διαβάστε επίσης

Συμπληρώματα βιταμινών και καρδιά: Ποια είναι περιττά και ποια έχουν πράγματι καλά αποτελέσματα

Οι μυθικές αιτίες του καρκίνου που πιστεύουν οι συνωμοσιολόγοι

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.