Τέλος στα πλαστικά μπουκάλια με σαμπουάν και αφρόλουτρα στα ξενοδοχεία – Τι εξετάζει η Κομισιόν

Τα πλαστικά μπουκάλια με σαμπουάν, αφρόλουτρα, κοντίσιονερ και κρέμες σώματος που υπάρχουν σε όλα τα ξενοδοχεία και λατρεύουν οι περισσότεροι πελάτες, θα είναι παρελθόν σε λίγο καιρό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο της κατάργησης των πλαστικών μιας χρήσης στα ξενοδοχεία.

Τέλος στα πλαστικά μπουκάλια με σαμπουάν και αφρόλουτρα στα ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία θα υποχρεωθούν στην αντικατάστασή τους με πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες ή να καταργήσουν τα δωρεάν προϊόντα περιποίησης. Βέβαια, πολλά ξενοδοχεία, προσφέρουν ήδη τα προϊόντα αυτά σε κουτιά και συσκευασίες από ανακυκλώσιμο υλικό.

Το 40% των πλαστικών υλών και το 50% του χαρτιού που χρησιμοποιούνται στην ΕΕ προορίζονται για συσκευασίες, τονίζει η Κομισιόν στην πρόσφατη έκθεσή της για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι αν δεν αναληφθεί δράση, η ΕΕ θα επιβαρυνθεί κατά 19% στα απορρίμματα συσκευασιών έως το 2030, ενώ στην περίπτωση των απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών, η αύξηση μπορεί να φτάσει στο 46%.

Πολλές εταιρείες έχουν ήδη διακόψει τα πλαστικά μιας χρήσης για ξενοδοχεία, αλλά το μέτρο της ΕΕ θα επιβληθεί σε όλους.

Η πρόταση πρόκειται να συζητηθεί σύντομα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρει το schengenvisainfo.com.

Στην έκθεσή της η Κομισιόν, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι οι νέοι κανόνες θα εξασφαλίσουν στους καταναλωτές επιλογές επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών, θα τους απαλλάξουν από περιττές συσκευασίες, θα περιορίσουν τις υπερβολικές συσκευασίες και θα παρέχουν σαφείς επισημάνσεις για την προώθηση της ορθής ανακύκλωσης.
Όσον αφορά τη βιομηχανία, θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ιδίως για τις μικρότερες επιχειρήσεις, θα μειώσουν την ανάγκη για παρθένα υλικά, θα ενισχύσουν την ικανότητα ανακύκλωσης της Ευρώπης και θα καταστήσουν την Ευρώπη λιγότερο εξαρτημένη από πρωτογενείς πόρους και εξωτερικούς προμηθευτές. Οι κανόνες αυτοί θα θέσουν τον τομέα των συσκευασιών σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Διαβάστε επίσης

Ο αποκαλυπτικός Μπάμπης, ο θρασύς Θάνος και οι φιλοδοξίες μέσω Αγαπηδάκη

Πως θα περιορίσετε την ακμή μέχρι το ρεβεγιόν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.