6 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε, όταν πάτε ταξίδι τον χειμώνα

Το ταξίδι του χειμώνα, ακόμα και για σύντομες αποδράσεις, απαιτεί μία ιδιαίτερη προετοιμασία, σε σύγκριση με τα καλοκαιρινά ταξίδια.

Οι διαφορετικές εποχές προκαλούν διαφορετικές ταξιδιωτικές ανησυχίες και υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που μπορεί να μην σκέφτεστε όταν επιλέγετε έναν νέο χειμερινό προορισμό.

6 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν πάτε ταξίδι τον χειμώνα

Δείτε ποια είναι τα έξι πιο συνηθισμένα λάθη στα ταξίδια του χειμώνα που καλό είναι να αποφύγετε, με την κατάλληλη οργάνωση.

1. Σκεφθείτε την πιθανότητα ξαφνικής διακοπής λειτουργίας

Τα ταξίδια σε δημοφιλείς προορισμούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε τα πλήθη. Αλλά μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποιες θυσίες στην πορεία. Οι χειμερινοί ταξιδιώτες δεν πρέπει ποτέ να υποθέτουν ότι η διαθεσιμότητα των ανέσεων είναι η ίδια όπως το καλοκαίρι.

Πολλά τουριστικά μέρη μειώνουν τη χωρητικότητά τους ή κλείνουν εντελώς τα μαγαζιά τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικό για μια πιο αυθεντική εμπειρία, αλλά μπορεί να περιορίσει τα είδη δραστηριοτήτων και ημερήσιων εκδρομών.

Προγραμματίστε εκ των προτέρων τα αξιοθέατα και τις τοποθεσίες που θέλετε να επισκεφτείτε, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να λειτουργούν.

Επίσης επιβεβαιώστε από πριν τις ώρες λειτουργίας, καθώς αλλάζουν τον χειμώνα.

2. Μην αγνοήσετε την πρόβλεψη του καιρού

Δεν θέλετε να πάτε σε ένα χειμερινό ταξίδι απροετοίμαστοι για τον καιρό. Κάντε εις βάθος έρευνα σχετικά με το κλίμα της περιοχής εκ των προτέρων.

Κάνει κρύο; Θα χρειαστείτε εξοπλισμό για χιόνι; Είναι ζεστό και τροπικό; Ή είναι ξηρό και άνυδρο; Βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για τον τύπο του καιρού που θα συναντήσετε στο συγκεκριμένο μέρος.

Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε με συνέπεια την πρόβλεψη του προορισμού σας πριν από το ταξίδι. Είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός, αλλά αν δεν είστε από την περιοχή, πιθανόν να μην έχετε ιδέα. Ο καιρός είναι γενικά απρόβλεπτος. Δεν θέλετε να καταστραφούν τα σχέδιά σας επειδή είστε αμελείς.

3. Υπολογίστε επιπλέον χρόνο για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πληροφορίες για τον καιρό και να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε κράτηση πτήσεων ή θέσεων σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή αν έχετε προγραμματίσει μία δραστηριότητα.

Το χιόνι ή οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να είναι η αιτία για την ακύρωση ή την καθυστέρηση της πτήσης. Κατά τη χειμερινή περίοδο, τα περισσότερα αεροδρόμια τείνουν να έχουν καθυστερήσεις, ακόμα κι αν το μέρος στο οποίο πρόκειται να ταξιδέψετε δεν έχει βαρύ χειμώνα.

4. Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε την μετακίνησή σας μόλις φτάσετε

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχει να κάνει μόνο με το ταξίδι – σημασία έχει και ο προορισμός. Αν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο, θα πρέπει να ερευνήσετε για ενοικίαση αυτοκινήτου για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να μετακινηθείτε επαρκώς.
Δεν θέλετε να φτάσετε εκεί και να καταλάβετε ότι το ξενοδοχείο είναι πολύ μακριά από την πιο κοντινή ταβέρνα ή το σούπερ μάρκετ, ειδικά αν το μέρος που πρόκειται να επισκεφθείτε έχει πολύ χιόνι ή κακές καιρικές συνθήκες.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να νοικιάσετε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των χειμερινών ταξιδιών σας εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το χιόνι. Εάν επισκέπτεστε έναν προορισμό που είναι επιρρεπής στον πάγο και το χιόνι, αλλά δεν έχετε συνηθίσει να οδηγείτε σε αυτές τις συνθήκες, το πιο ασφαλές είναι να οδηγεί κάποιος άλλος πιο έμπειρος οδηγός ή να χρησιμοποιήσετε ταξί ή λεωφορείο.

5. Μην παραλείπετε να πακετάρετε ορισμένα απαραίτητα.

Τα ζεστά ρούχα δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε να είναι στη βαλίτσα σας για χειμερινά ταξίδια. Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν να πάρουν μαζί τους σε ένα ταξίδι τον χειμώνα, ένα βασικό και απαραίτητο αντικείμενο: το αντηλιακό.

Ακόμα κι αν δεν έχει ήλιο έξω, οι ακτίνες UV του ήλιου μπορεί να είναι επιβλαβείς, επομένως είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας. Επίσης, καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα κιτ πρώτων βοηθειών, έναν φακό, μπαταρίες και power bank».

6. Μετρητά

Τέλος, θα πρέπει να έχετε μαζί σας, ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χρήματα σε μετρητά. Ποτέ μην βασίζεστε μόνο την τραπεζική σας κάρτα. Έχετε πάντα τουλάχιστον μια μικρή ποσότητα μετρητών στη διάθεσή σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε πάντα ένα αντίγραφο ασφαλείας εάν η τραπεζική σας κάρτα απορριφθεί, χαθεί ή κλαπεί.

Πηγή: bestlifeonline

Διαβάστε επίσης

Νέο Κέντρο στο Χαροκόπειο για την παιδική παχυσαρκία – Οι πυλώνες δράσης

5 καθημερινά φαγητά και ποτά που μπορεί να σας προκαλούν χρόνια κόπωση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.