9 συμβουλές για να έχετε μόνο μια χειραποσκευή στις διακοπές σας

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι συνήθως πιο σύντομες και οι περισσότεροι σκέπτεστε πως θα πάρετε μόνο μία χειραποσκευή, αντί για βαλίτσα.

Ωστόσο, απαιτούνται μαθηματικές δεξιότητες για να χωρέσετε όλα όσα χρειάζεστε σε μια χειραποσκευή ή να είστε αρχιτέκτονας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές από τους επαγγελματίες του southernliving.com που θα σας βοηθήσουν να κάνετε αυτήν την εργασία λίγο πιο εύκολη.

9 συμβουλές για να έχετε μόνο μια χειραποσκευή στις διακοπές σας

Αξιολογήστε αυτό που χρειάζεστε

Πόσο συχνά έχετε ετοιμάσει βαλίτσες για κάθε πιθανό σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει σε ένα ταξίδι και καταλήξατε να χρησιμοποιείτε τα μισά από τα ρούχα που είχατε μαζί σας; Κάντε την έρευνά σας εκ των προτέρων και συσκευάστε μόνο ό,τι χρειάζεστε. Σκεφτείτε προσεκτικά τι υπάρχει στο δρομολόγιό σας και σχεδιάστε ανάλογα. Έχετε κάνει κράτηση για δείπνο σε ένα μοντέρνο νέο εστιατόριο και δεν ξέρετε τι να φορέσετε; Αντί να πακετάρετε ένα φόρεμα και παντελόνια και μπλούζα για να έχετε διαφορετικές δυνατότητες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του σημείου και αποκτήστε μια αίσθηση της ατμόσφαιρας.

Συσκευάστε λιγότερα παπούτσια

Τα παπούτσια μπορούν να πιάσουν πολύ χώρο και να προσθέσουν σημαντικό επιπλέον βάρος στη βαλίτσα ή την χειραποσκευή. Όταν σχεδιάζετε τη λίστα για τα ρούχα σας, σκεφτείτε ποιες εμφανίσεις ταιριάζουν με τα ίδια παπούτσια. Πιθανότατα μπορείτε να συνθέσετε σύνολα που λειτουργούν για όλες τις περιστάσεις και χρειάζεται μόνο να πακετάρετε δύο ζευγάρια παπούτσια — ένα casual και ένα βραδινό.

Ποτέ μην πακετάρετε βαριά παλτά

Εάν ταξιδεύετε κάπου που απαιτεί ένα βαρύ παλτό, επιλέξτε να πάρετε μόνο ένα που θα ταιριάζει με όλα τα σύνολα σας. Αντί να διπλώσετε αυτό το βαρύ ρούχο και να καταλάβει τον χώρο συσκευασίας σας, κουβαλήστε το μαζί σας.

Αφήστε πίσω τα μη απαραίτητα προϊόντα

Πάρτε μόνο τα βασικά προϊόντα μαλλιών

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία ελέγχου στις αποσκευές σας είναι να αφήσετε τα προϊόντα μαλλιών στο σπίτι. Ξοδέψτε λίγα χρήματα αγοράζοντας βασικά είδη, όπως σαμπουάν και κοντίσιονερ σε μέγεθος ταξιδιού.

Περιορίστε τα εργαλεία styling

Όπως τα παπούτσια, τα ογκώδη εργαλεία styling διεκδικούν πολύ χώρο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία παρέχουν πιστολάκι μαλλιών, επομένως δεν υπάρχει λόγος να πακετάρετε τα δικά σας. Αντί να παίρνετε και το σίδερο για μπούκλες και το ισιωτικό, αποφασίστε ένα χτένισμα για την εβδομάδα και διαλέξτε να πάρετε το αντίστοιχο εργαλείο. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις συνθήκες καιρού και υγρασίας και αποφασίστε αναλόγως για τα μαλλιά σας.

Συσκευάστε αντικείμενα ανθεκτικά στη βρωμιά

Σκεφτείτε να επιλέξετε ρούχα που δεν είναι τόσο πιθανό να δείχνουν βρώμικα.

Τα τζιν, τα μάλλινα τοπ και τα καθημερινά εμπριμέ ρούχα σε σκούρα χρώματα, όπως ένα καρό ή ένα κατακόκκινο φλοράλ μεταξωτό φόρεμα, δεν θα δείχνουν βρώμικα όσο ένα λιλά φόρεμα.

Σχεδιάστε να φορέσετε αυτά τα ρούχα περισσότερες από μία φορές.

Πλύνετε ότι χρειάζεστε

Σκεφτείτε βασικά ρούχα που μπορείτε να συνδυάσετε με πολλά ρούχα, όπως μια λευκή ζακέτα, ένα ουδέτερου χρώματος κολάν. Εάν φαίνονται, μυρίζουν ή είναι λερωμένα σε οποιοδήποτε σημείο, μπορείτε να τα πλύνετε στο χέρι με το σαμπουάν που παρέχεται από το ξενοδοχείο και να τα αφήσετε να στεγνώσουν στη ράβδο της κουρτίνας του ντους (αφού την καθαρίσετε πολύ καλά ή τοποθετήσετε μία πετσέτα) κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δημιουργική Οργάνωση

Σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα αντικείμενο μέσα σε ένα άλλο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγο χώρο για να δημιουργήσετε χώρο για πιο ογκώδη αντικείμενα.

Τα ρούχα σε ρολό και όχι διπλωμένα

Τα ρούχα συνήθως διπλώνονται προσεκτικά πριν τα βάλουμε στα συρτάρια ή στις αποσκευές. Ωστόσο, για έναν περίεργο λόγο, όταν τα ρούχα είναι σε ρολό, εξοικονομείται χώρος. Επιπλέον γλυτώνετε τις τσακίσεις στα ρούχα.

Διαβάστε επίσης

Γιατί αυξήθηκαν οι θάνατοι λόγω COVID-19; Πάλι πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα

Το στομάχι δεν σταματά να γουργουρίζει; Δεν φταίει μόνο η πείνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.