Ζώα θεραπείας για ανήσυχους επιβάτες – Το χάδι και η αγκαλιά τους διώχνουν τον φόβο και την αδρεναλίνη

Μία γνωριμία με ζώα θεραπείας, όπως πανέμορφα σκυλάκια, ένα γουρούνι και ένα κουνέλι, είναι ο τρόπος για να ηρεμήσουν οι αγχωμένοι για την πτήση ταξιδιώτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο (SFO).

Το πρόγραμμα, γνωστό ως Wag Brigade, ξεκίνησε το 2013 και οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου συνεργάστηκαν με την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Σαν Φρανσίσκο (SPCA) για να υπάρχουν πιστοποιημένα ζώα συναισθηματικής υποστήριξης στο αεροδρόμιο.

Τα περισσότερα από τα ζώα θεραπείας είναι σκυλιά, εκτός από το γουρούνι που ονομάζεται LiLou και τον Alex το κουνέλι το οποίο ζυγίζει 15 κιλά!

Όλα τα ζωάκια έχουν επιλεγεί με βάση τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, καθώς ζουν σε έναν χώρο με έντονο στρες και έντονη κινητικότητα.

«Συναντάμε πολλούς ανθρώπους εδώ στο αεροδρόμιο που δεν έχουν γνωρίσει ούτε έχουν χαϊδέψει ποτέ σκύλο», δήλωσε στο AXIOS η Jennifer Kazarian, που διευθύνει το πρόγραμμα. «Όπως μπορεί να κάνει ένα παιδί, πλησιάζουν κατευθείαν τον σκύλο και προσπαθούν να χώσουν το δάχτυλό τους στο μάτι ή στο στόμα ή απλώς να πιάσουν την ουρά ή το αυτί. Πρέπει λοιπόν να βεβαιωθούμε ότι το ζώο θα είναι εντάξει».

Κάθε ζώο εργάζεται για μια δίωρη βάρδια την εβδομάδα και οι ταξιδιώτες μπορούν να τα βρουν να περιφέρονται σε διάφορους τερματικούς σταθμούς φορώντας γιλέκα που γράφουν «χαϊδέψε με». Οι ταξιδιώτες μπορούν συχνά να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα ζώα ακολουθώντας τη σελίδα του προγράμματος στο Instagram.

Healthstories Ζώα θεραπείας για ανήσυχους επιβάτες - Το χάδι και η αγκαλιά τους διώχνουν τον φόβο και την αδρεναλίνη2Η LiLou το γουρουνάκι

Η LiLou το γουρουνάκι είναι το «πρώτο πιστοποιημένο γουρουνάκι» του προγράμματος και είναι αρκετά ταλαντούχα, γνωρίζοντας πώς να χαιρετάει τους επιβάτες και να τους σφίγγει το χέρι.

 

 

 

Ο Άλεξ το κουνέλι

Ο Άλεξ το κουνέλι ζυγίζει 15 κιλά, είναι «υπάκουο» και «υπομονετικό» με τους ταξιδιώτες.
Ο Άλεξ είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των επιβατών και απολαμβάνει να αράζει στα γόνατα των ανθρώπων και να τον χαϊδεύουν.

 

Τα σκυλάκια

Τα σκυλάκια του αεροδρομίου είναι ο Brody, ένα εξάχρονο Cavalier King Charles Spaniel και ο αδερφός του Prancer, ο Brixton , ο οποίος εργάζεται, επίσης, με παιδιά στο σχολείο Columbia Boys and Girls School στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και στο Salvation Army και σε κολέγια της περιοχής.

Ο Bombay είναι ένα επτάχρονο English Chocolate Lab που του αρέσει να γνωρίζει νέους ανθρώπους στα αεροδρόμια και να μυρίζει τις αποσκευές των ανθρώπων.

Ο George Morkie, πήρε το όνομά του από μίξη των Μαλτέζε/Γιόρκι: Μόρκι είναι ο τέλειος σκύλος για να παρηγορεί τους ανθρώπους σε ένα αεροδρόμιο, καθώς έχει μετρήσει περισσότερα από 50.000 αεροπορικά μίλια. Όταν δεν βρίσκεται στο αεροδρόμιο περνάει τον χρόνο του προσφέροντας χαρά σε γηροκομεία.

Στην παρέα είναι ακόμα η Lia που αγαπάει τα μπισκότα, ο Ollie που είναι «μισός Standard Poodle και μισός English Cream Golden Retriever», η Pink που λατρεύει να κάνει ηλιοθεραπεία, ο Roman είναι ένας εννιάχρονος σκύλος που διασώθηκε μετά τον θάνατο των γονιών του, ο Toby ο οποίος όταν δεν βρίσκεται στο αεροδρόμιο, μπορεί κανείς να τον βρει σε καταφύγια αστέγων, σε εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας και σε σχολεία, και ο Wrigley που είναι 68 κιλά γλυκύτητας με «τεράστια καρδιά» και «ακαταμάχητη αγκαλιά».

O Toby

Διαβάστε επίσης

Πολλές και μακροχρόνιες ασθένειες από την ατμοσφαιρική ρύπανση – Τι έδειξε η μεγαλύτερη μελέτη παγκοσμίως

Τι είναι το Santa Trauma: Γιατί οι σημερινοί γονείς δεν θέλουν τα παιδιά τους να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.