Αναγνώριση δύο ιαματικών πηγών σε Λέσβο και Νίσυρο

Η αναγνώριση δύο ιαματικών πηγών σε Λέσβο και Νίσυρο που περίμεναν οι κάτοικοι των δύο νησιών έρχεται με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη.

Αναγνώριση δύο ιαματικών πηγών σε Λέσβο και Νίσυρο

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Νερό Δημοτικής Πηγής Λισβορίου» του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Η πηγή βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από το χωριό Λισβορί. Αποτελείται από δύο ξεχωριστά κτίρια με λουτρά χωρητικότητας έως και 6 ατόμων και με διαμορφωμένους χώρους για σάουνα. Θεωρείται μία από τις πιο καυτές πηγές σιδήρου στην Ελλάδα με κίτρινο χρώμα και η θερμοκρασία ξεπερνά τους 68C.

Επιπλέον με απόφαση της Προϊστάμενης της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής Παναγιώτας Διονυσοπούλου, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Λουτρών Παντελίδη “Ιπποκράτης”» στον Δήμο Νισύρου. Σήμερα έχουν αναστηλωθεί τα παλαιά λουτρά, και η θερμοκρασία της πηγής είναι 33 βαθμοί.

80 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Άλλοι δυο ιαματικοί φυσικοί πόροι αναγνωρίζονται, και προστίθενται στους 80 ήδη αναγνωρισμένους στο σύνολο της χώρας. Το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, και ιδιαίτερα του ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, έχουμε προβλέψει και κονδύλια 28 εκ € στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, για έργα βιώσιμων υποδομών στις ιαματικές μας πηγές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με ακόμα περισσότερες αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων και έμφαση στην αξιοποίησή τους, για την ανάδειξη του ιαματικού πλούτου με τον οποίον είναι ευλογημένη η χώρα μας, και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος.»

Διαβάστε επίσης

Ξεφλουδίζουν τα νύχια; 8 πιθανά προβλήματα και πώς να τα διορθώσετε

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Μάλλον κάνετε αυτό το δομικό λάθος

Έλληνες γιατροί έκαναν μία σπουδαία ανακάλυψη για τη λειτουργία του εγκεφάλου – Εξώφυλλο στο Nature

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.