Η καλύτερη μάσκα προσώπου για την επόμενη πτήση σας

Η καλύτερη μάσκα προσώπου είναι αυτή που σας προστατεύει και μπορείτε να τη φοράτε άνετα στην επόμενη πτήση σας.

Όσο και να το θέλουμε η πανδημία COVID-19 δεν έχει τελειώσει, αλλά η ζωή έχει επιστρέψει στην κανονικότητά της, όπως και τα αεροπορικά ταξίδια.

Η αεροπορική βιομηχανία αρχίζει να ανακάμπτει, ειδικά τα ταξίδια αναψυχής, τα οποία οι ειδικοί λένε ότι επιστρέφουν ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν.

Ωστόσο, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στα αεροπορικά ταξίδια για τις διακοπές ή για επαγγελματικούς λόγους, μπορεί επίσης να προβληματίζονται σχετικά με το πώς μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια, όπως ποια μάσκα προσώπου είναι καλύτερο να φορούν σε ένα αεροπλάνο.

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η μάσκα που φοράτε στην επόμενη πτήση σας είναι αυτή που μπορεί να σας προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία.

Δεν είναι όλες οι μάσκες ίδιες

Ο Firas Zabaneh, MT (ASCP), CIC, CIE, διευθυντής Πρόληψης και Ελέγχου λοιμώξεων στο Houston Methodist Hospital στο Χιούστον του Τέξας, είπε ότι υπάρχουν ουσιαστικά δύο τύποι μάσκες που είναι διαθέσιμοι στον μέσο καταναλωτή: επαναχρησιμοποιήσιμο πανί και μίας χρήσης.

«Η ποιότητα των επαναχρησιμοποιούμενων υφασμάτινων μασκών έχει βελτιωθεί σημαντικά από την αρχή της πανδημίας», είπε ο Zabaneh στο healthline.com. «Ανάλογα με την κατασκευή και την εφαρμογή, ορισμένες υφασμάτινες μάσκες αποδίδουν εξίσου καλά με τις υψηλής ποιότητας μάσκες μιας χρήσης για την προστασία από τη μετάδοση της COVID-19».

Ενώ οι υφασμάτινες μάσκες είχαν δεχθεί κάποια κριτική ως προς το πόσο αποτελεσματικές είναι πραγματικά, ο Zabaneh είπε ότι πολλοί κατασκευαστές αρχίζουν τώρα να διεξάγουν δοκιμές για να αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους στο φιλτράρισμα των σωματιδίων.

Εκτός από τις υφασμάτινες μάσκες, υπάρχουν διαθέσιμες πολλές ποικιλίες μιας χρήσης, πρόσθεσε αναφερόμενος στις εγκεκριμένες μάσκες που χρησιμοποιούν οι γιατροί.

«Οι καλύτερες μάσκες είναι αυτές που έχουν τρία ή τέσσερα στρώματα υλικού», πρόσθεσε.

Επιπλέον, υπάρχουν μάσκες, όπως οι μάσκες KN95 και N95 .

«Αυτές οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες για τις περισσότερες δημόσιες εξόδους», εξήγησε.

Έχουν σχεδιαστεί για να φιλτράρουν το 95% των σωματιδίων και χρησιμοποιούνται συνήθως από το υγειονομικό προσωπικό σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου.

Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος μάσκας για την αεροπορική πτήση;

Ο Zabaneh είπε ότι η καλύτερη μάσκα είναι αυτή με υψηλή απόδοση φιλτραρίσματος και καλή εφαρμογή.

«Μια καλά τοποθετημένη μάσκα καλύπτει το στόμα και τη μύτη», εξήγησε, «και δεν αφήνει κενά γύρω από τις άκρες για να αποτρέψει την εισπνοή αφιλτράριστου αέρα».

Ωστόσο, πρέπει επίσης να είναι άνετη και να αναπνέει.

«Δεν έχει νόημα να επιβιβαστείτε σε ένα αεροπλάνο φορώντας τη μάσκα υψηλότερης απόδοσης (δηλαδή τη μάσκα N95) μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να αναπνεύσετε με αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ολόκληρη την πτήση», είπε.

Ο Zabaneh συνιστά να δοκιμάσετε τη μάσκα πριν από την πτήση σας. Εάν μπορείτε να τη φοράτε άνετα κατά τη διάρκεια της πτήσης, τότε είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Εάν δεν μπορείτε, τότε βρείτε μια μάσκα που προσφέρει καλή προστασία, αλλά να είναι και άνετη.

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα στρώματα προστασίας, ο Zabaneh συνιστά να φοράτε μια καλής ποιότητας μάσκα μίας χρήσης και στη συνέχεια να προσθέσετε μια υφασμάτινη μάσκα από πάνω, φροντίζοντας η μάσκα να καλύπτει σωστά το στόμα και τη μύτη σας χωρίς κενά στα πλάγια.

Η Fin McCarthy, διευθύντρια σύνταξης για τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Lonely Planet, είπε ότι ο προσωπικός της αγαπημένος τύπος μάσκας προσώπου για αεροπορικά ταξίδια, με βάση την αποτελεσματικότητα και την άνεσή της, είναι η μάσκα KN95.

«Πρέπει να πω, ως κάποιος που φοράει γυαλιά, ότι δεν θόλωναν όπως οι άλλες μπλε χειρουργικές μάσκες που φοράω τακτικά και καθώς δεν αγγίζουν το στόμα σου, ήταν πιο εύκολο για μένα να μιλήσω και να ακούγομαι όταν τη φοράω ,” είπε.

«Ένιωσα πιο προστατευμένη σε ένα αεροπλάνο που τη φορούσα», πρόσθεσε. «Αν και ήταν σίγουρα πιο σφιχτή, ένιωσα ότι ήταν ένα σημάδι της προστασίας που έπαιρνα».

Περισσότερες από μία μάσκες στην πτήση

Η McCarthy είπε ότι θα συμβούλευε τους ανθρώπους να εφοδιαστούν με πολλές μάσκες, συμπεριλαμβανομένων χειρουργικών μασκών, μασκών KN95 και υφασμάτινων μασκών.

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι είστε καλυμμένοι για ολόκληρο το ταξίδι σας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση σας, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε.

Πρότεινε να πάρετε περισσότερα από όσα νομίζετε ότι θα χρειαστείτε επίσης. Αυτό θα σας αποτρέψει από το να χρειαστεί να προμηθευτείτε μάσκες στον προορισμό σας.

Διαβάστε επίσης

Απώλεια βάρους: Ένας πλήρης οδηγός για δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων

Γεμίζουν τα νοσοκομεία Παίδων με μικρούς ασθενείς με κορωνοϊό, έχουν και long COVID;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.