6 “βρώμικα” μυστικά για τα ξενοδοχεία, πριν φύγετε για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν προετοιμαστεί πλήρως για να υποδεχτούν τους εκδρομείς, αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψη σας κάποια πράγματα που ισχύουν σε ότι αφορά τη διαμονή σας σε ξενοδοχείο.

Μυστικά για τα ξενοδοχεία για τα οποία θα χαρείτε που ξέρετε πριν φύγετε για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αποκαλύπτει το bestlifeonline.com, με βάση αναφορές πρώην εργαζόμενων σε ξενοδοχεία.

6 μυστικά για τα ξενοδοχεία, πριν φύγετε για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

1. Τα μπάνια-υδρομασάζ στο δωμάτιό σας είναι πιο βρώμικα από όσο νομίζετε.

Το να κάνετε μπάνιο στις διακοπές σας ακούγεται σίγουρα πολυτελές, αλλά μπορεί να είναι ακριβώς το αντίθετο, σύμφωνα με τον Daniel Morris, πρώην οικονόμο στο Port Douglas της Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

«Πολλά από τα διαμερίσματα και τις σουίτες του ξενοδοχείου που καθάρισα είχαν μπανιέρα-υδρομασάζ στο μπάνιο», λέει ο Morris στο Best Life . “Κάθε δύο εβδομάδες περνούσαμε ένα ειδικό καθαριστικό μέσα από το σπα που θα αφαιρούσε μεγάλο μέρος της βρωμιάς που συσσωρεύεται κατά τη χρήση. Αυτό που βγαίνει είναι αηδιαστικό! Συνήθως υπάρχει μεγάλη συσσώρευση λιπών και ελαίων που βγαίνουν από το δέρμα, μαζί με όλα τα άλλα».

2. Μην χρησιμοποιείτε τα ποτήρια

Εάν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε τα γυάλινα σκεύη που έχουν μείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Σε ένα Reddit AMA, ο χρήστης Booboo_the_bear, πρώην οικονόμος που δηλώνει ότι εργάζονταν σε διαφορετικά πολυτελή ξενοδοχεία, αυτά τα πιάτα δεν καθαρίζονται τόσο καλά όσο θα έπρεπε.

«Μην χρησιμοποιείτε τα γυάλινα ποτήρια», έγραψε ο χρήστης. «Στα δύο προηγούμενα ξενοδοχεία που δούλευα στα πιάτα, τα ποτήρια των δωματίων τα έπλενα στο νεροχύτη με σαπούνι».

Ο χρήστης του TikTok @_sourqueen ανέφερε επίσης ότι τα γυάλινα σκεύη μερικές φορές δεν πλένονται καν με σαπούνι και μπορεί απλώς να ξεπλυθούν. Στη συνέχεια στεγνώνουν τυπικά «με το ίδιο πανί που χρησιμοποιούσαν για να καθαρίσουν το υπόλοιπο δωμάτιο», πρόσθεσε το TikToker.

Αυτό σίγουρα αυξάνει την πιθανότητα να καλύπτονται από μικρόβια, επομένως το να ζητήσετε ένα νέο σετ από τη ρεσεψιόν σίγουρα δεν θα μπορούσε να βλάψει.

3. Το ίδιο ισχύει και για το δοχείο του πάγου.

Το δοχείο του πάγου είναι βασικό σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο ξενοδοχείου. Χρησιμοποιείται επίσης τακτικά — αλλά όχι πάντα όπως προορίζεται. Στην πραγματικότητα, ο @_sourqueen λέει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε ή δεν θα ακουμπούσε καθόλου τον κάδο με πάγο.

«Πολλές φορές οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν αθώα, ως πιάτα με νερό για τα κατοικίδια τους και οτιδήποτε άλλο, αλλά υπάρχουν φορές που οι άνθρωποι κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα σε αυτούς τους κουβάδες», είπε ο χρήστης στο βίντεο, το οποίο έχει πάνω από 84.000 likes. «Δεν θέλω καν να μιλήσω γι’ αυτό».

Μπορείτε πιθανώς να φανταστείτε τι καταλήγει στον κάδο πάγου και δυστυχώς, μερικές φορές χρησιμοποιείται ως λεκάνη εμετού. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κάδο, βεβαιωθείτε ότι η επένδυση είναι άθικτη.

4. Δεν σε εκτιμούν που κλέβεις από τα καρότσια καθαρισμού τους.

Το να τελειώσει το χαρτί τουαλέτας ή το σαμπουάν είναι πρόβλημα και αν τύχει να εντοπίσετε ένα καρότσι καθαρισμού χωρίς επίβλεψη στο διάδρομο του ξενοδοχείου, μπορεί να έχετε την τάση να αρπάξετε απλώς ό,τι χρειάζεστε. Αλλά μια άλλη οικονόμος του ξενοδοχείου μοιράστηκε την άποψή της στο Reddit, ζητώντας από τους επισκέπτες να μην κλέβουν από καροτσάκια .

«Συνήθως εφοδιάζαμε αρκετά για όλη την ημέρα και αν πάρετε όλο το σαμπουάν απο το καλάθι μου, πρέπει να επιστρέψω στην αποθήκη για να πάρω περισσότερα και να χάσω χρόνο, με αποτέλεσμα να μου κάνουν παρατήρηση», έγραψε ο χρήστης Byzantium42. “Εάν χρειάζεστε επιπλέον σαμπουάν, πετσέτες, οτιδήποτε, απλώς ρωτήστε.”

5. Η καρτέλα «Μην ενοχλείτε» είναι ευπρόσδεκτη.

Η τοποθέτηση της πινακίδας «Μην ενοχλείτε» (DND) στην πόρτα σας, όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση του απορρήτου σας, αλλά εξοικονομεί χρόνο και για την οικονόμο σας. Το Byzantium42 σημείωσε ότι «την λάτρευαν» όταν οι επισκέπτες που έμεναν πολλές νύχτες χρησιμοποιούσαν DND για να παραλείψουν τις πλήρεις υπηρεσίες καθαρισμού.

“Σήμαινε ότι δεν έπρεπε να πάω εκεί μέσα. Ήταν πάντα περίεργο να μπαίνω στα δωμάτια των ανθρώπων όταν είχαν την καρτέλα”, έγραψε ο χρήστης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε στη ρεσεψιόν ή στην οικονόμο αν χρειάζεστε κάτι. «Θα χαρούν να σας δώσουν επιπλέον προμήθειες», έγραψαν.

6. Οι κουβέρτες δεν είναι και οι πιο καθαρές.

Για πολλούς από εμάς, το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε μετά από μια κουραστική μέρα ταξιδιού είναι να χαλαρώσουμε. Απλώς μην είστε τόσο γρήγοροι να πηδήξετε πάνω στο κρεβάτι του ξενοδοχείου σας. Σύμφωνα με το Booboo_the_bear, τα σεντόνια αλλάζονται καθημερινά, αλλά με τις κουβέρτες δεν ισχύει αυτό.

«Οι κουβέρτες αλλάζουν μόνο αν έχουν σημάδια πάνω τους», έγραψε ο χρήστης. “Μάλλον ήταν στο πάτωμα πριν τις χρησιμοποιήσετε κι εσείς. Τις αλλάζουμε μόνο εάν είναι λερωμένες ή βρεγμένες”. Η πρώην οικονόμος πρόσθεσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις μια βρώμικη κουβέρτα είναι να τηλεφωνήσεις και να ζητήσεις μία επιπλέον. «Το πιο πιθανό είναι να έχουν καθαριστεί».

Η TikToker @_sourqueen στάθηκε επίσης στα “βαριά λευκά είδη”, λέγοντας ότι “ποτέ ποτέ” δεν θα χρησιμοποιούσαν κάλυμμα σε ένα ξενοδοχείο. Θα πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως μόλις μπείτε και να μην το ξαναχρησιμοποιήσετε για όλη τη διάρκεια της παραμονής σας.

«Είναι τόσο βρώμικα», είπε ο χρήστης στο βίντεο. «Πλένονται μόνο μία φορά το χρόνο, εκτός αν υπάρχει ορατός λεκές πάνω τους».

Διαβάστε επίσης

Π. Λάγιου: Θα δούμε άνοδο στα κρούσματα και νέα στελέχη του ιού – Οι προτεραιότητες ενόψει του νέου κύματος

Προκατάληψη βάρους: Η «λιποφοβία» και γιατί είναι τόσο επιβλαβής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.