Οι baby boomers δίνουν την πνοή στα ταξίδια και στον τουρισμό

Οι baby boomers – η γενιά με το παρατσούκλι “γκρίζο τσουνάμι” – επιστρέφουν δυναμικά και προγραμματίζουν ταξίδια, τώρα που η πανδημία COVID-19 υποχωρεί.

Η παγκόσμια εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης και παροχών ειδικών Seven Corners διαπίστωσε ότι περισσότεροι Baby Boomers αγοράζουν ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού φέτος από ό,τι το 2021, με τις πωλήσεις προγραμμάτων να υπερδιπλασιάζονται σε σχέση με πέρυσι.

Όπως είναι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, είναι λογικό ότι η παλαιότερη, πλουσιότερη γενιά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αναζωπύρωσης των ταξιδιών, καθώς πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964 είχαν πιθανότατα εξοικονομήσει χρήματα για να ταξιδέψουν στα χρόνια της συνταξιοδότησής τους και μετά την πανδημία μπορούν να κάνουν ταξίδια με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι baby boomers αγοράζουν περισσότερες ταξιδιωτικές ασφάλειες

Η έκθεση της Seven Corners δείχνει ότι περισσότεροι Boomers αγοράζουν ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού για τα ταξίδια τους, με τα στοιχεία πωλήσεων να αντικατοπτρίζουν μια εντυπωσιακή αύξηση 54% από έτος σε έτος σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Οι ταξιδιώτες Gen Z (γεννημένοι μεταξύ 1997 και 2012) αντιπροσώπευαν τη δεύτερη υψηλότερη αύξηση στις πωλήσεις του προγράμματος με 37%, ακολουθούμενοι από τους Gen X με 22% ανάπτυξη και τους Millennials με μόλις 3%.

«Ορισμένες από τις πιο μέτριες αυξήσεις μπορεί να οφείλονται εν μέρει στο ότι αυτές οι γενιές απλώς συνέχισαν να ταξιδεύουν με πιο σταθερούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την πανδημία», δήλωσε η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Seven Corners, Angela Borden, όπως αναφέρει το travelpulse.com. «Ο αριθμός των baby boomers που ταξίδεψαν το 2020 μειώθηκε αρκετά σημαντικά, περισσότερο από άλλες ηλικιακές ομάδες. Το να τους δούμε να ανακάμπτουν με αυτόν τον ρυθμό είναι καλό για την ταξιδιωτική βιομηχανία».

Διαβάστε επίσης

Τα σημάδια που δείχνουν αν είστε αλλεργικοί σε αυτό που μόλις φάγατε

Ηλεκτρομυοδιέγερση (EMS): Η γυμναστική, που έχει ενθουσιάσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, τα “καίει” όλα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.