Δράσεις ενημέρωσης για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων

Δράσεις ενημέρωσης για την τοποθέτηση και αφαίρεση των αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενόψει της έλευσης του χειμώνα.

Ο υφυπουργός Μεταφορών σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ επανέλαβε ότι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, όταν βγουν οι ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας ή των Διευθύνσεων της Τροχαίας ότι έρχεται χιονιάς, όπως προβλέπει το άρθρο 52 του ΚΟΚ, πρέπει το αυτοκίνητο να είναι εφοδιασμένο με αλυσίδες.

Δράσεις ενημέρωσης για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί που δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τις αλυσίδες και για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

«Προβλέψαμε οι υποψήφιοι οδηγοί, στις σχολές οδηγών, να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στο να βάζουν και να βγάζουν αλυσίδες» είπε ο κ. Παπαδόπουλος και ανακοίνωσε ότι σύντομα «ξεκινούν διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Δήμους, όπως στον Δήμο Γλυφάδας, στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη, όπου η τροχαία μαζί με τα συνεργεία ή τα ΚΤΕΟ ή ακόμη και εταιρείες που προθυμοποιούνται, θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να τους εκπαιδεύουν πως μπαίνουν και πως βγαίνουν οι αλυσίδες».

«Η ορθή χρήση των αντιολισθητικών είναι παράγοντας ασφαλούς οδήγησης σε έκτακτες καιρικές συνθήκες» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και ξεκαθάρισε ότι αυτό που πρέπει να γίνεται είναι «η πολιτεία να ενημερώνει εγκαίρως, η Πολιτεία, η Περιφέρεια, οι Δήμοι και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, να μεριμνούν ώστε να μένουν οι δρόμοι ανοιχτοί, να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα από τους πολίτες».

«Ελπίζουμε από εδώ και πέρα ότι δεν θα δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα, τα οποία και ζωές έχουν κοστίσει και δημιουργούν και κυκλοφοριακό πρόβλημα» τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών ενώ αναφερόμενος στα σχετικά πρόστιμα υπενθύμισε ότι «ο ΚΟΚ προβλέπει ότι είναι 40 ευρώ το πρόστιμο, αλλά το θέμα δεν είναι το πρόστιμο. Το θέμα είναι να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει ο καθένας ότι έτσι διατηρεί τον εαυτό του και την οικογένειά του με ασφάλεια στην κυκλοφορία και στην κίνηση με τον χιονιά ή με τον παγετό. Να γλιτώσουμε επιτέλους από τα ατυχήματα και τα κυκλοφοριακά προβλήματα, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Διαβάστε επίσης

7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν κάνετε τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι

Τροφές που κάνουν καλό στα μάτια σας, εκτός από τα καρότα και τα ψάρια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.