Ασυνήθιστα πράγματα που πρέπει να έχετε πλέον στο κουτί πρώτων βοηθειών

Το να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών σε ετοιμότητα κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι σωτήριο.

Το κουτί πρώτων βοηθειών, υπάρχει εδώ και περισσότερα από 130 χρόνια, από το 1888. Και παρόλο που τα βασικά μέσα έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, είναι τόσο εύχρηστο όσο ποτέ.

Το κουτί πρώτων βοηθειών σας είναι εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεστε για να χειριστείτε μια έκτακτη ανάγκη; Εάν δεν είστε σίγουροι, ήρθε η ώρα να κάνετε έναν απολογισμό.

Τα πέντε πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβετε στο κουτί πρώτων βοηθειών σας

1. Φορητός φορτιστής τηλεφώνου

Δεδομένου ότι η παγκόσμια χρήση των smartphone αναμένεται να φτάσει τους 6,8 δισεκατομμύρια χρήστες έως το 2023, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι φορητοί φορτιστές τηλεφώνων δεν αποτελούν απαραίτητο στοιχείο στα περισσότερα κιτ πρώτων βοηθειών. Ας υποθέσουμε ότι είστε έξω στους θάμνους ή σε ένα μονοπάτι στο βουνό, όταν ξαφνικά αντιμετωπίζετε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης — αλλά η μπαταρία του τηλεφώνου σας έχει εξαντληθεί. Ένας φορητός φορτιστής τηλεφώνου σάς δίνει τη δυνατότητα να επαναφορτίσετε το smartphone σας σε περίπτωση που συμβεί κάτι απροσδόκητο, επιτρέποντάς σας να καλέσετε ή να στείλετε μήνυμα για βοήθεια, να ανάψετε έναν φακό ή να χρησιμοποιήσετε την παρακολούθηση GPS για να επιστρέψετε στην ασφάλεια.

2. Κολλητική ταινία

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει κολλητική ταινία με τρόπους που δεν προορίζονται για το σχεδιασμό της, αλλά ποιος ήξερε ότι αυτό το βασικό οικιακό προϊόν θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη προσθήκη σε ένα κιτ πρώτων βοηθειών; Παραδόξως, η κολλητική ταινία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς έξυπνους τρόπους κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νάρθηκας σε έναν τραυματισμό, ως επίδεσμος για πληγές που αιμορραγούν ή να βοηθήσει στην απομάκρυνση των θραυσμάτων. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ετοιμάσετε το κουτί πρώτων βοηθειών, ρίξτε μέσα μία κολλητική ταινία. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου φανεί χρήσιμο.

3. Ένεση επινεφρίνης ή αντιισταμινικά χάπια

Εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε υποστεί ποτέ μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, μπορείτε να έχετε ήδη την αυτόματη ενέσιμη συσκευή που παρέχει το φάρμακο επινεφρίνη — ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται όταν κάποιος υποστεί αναφυλαξία (μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση ). Όταν προκύπτει μία τέτοιου είδους έκτακτη ανάγκη, είτε από φαγητό είτε από τσίμπημα εντόμου, το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να υποστεί σοκ και μπορεί να έχετε μόνο λίγα λεπτά για να χορηγήσετε επινεφρίνη. Εξαιρετικά χρήσιμα είναι και τα αντιισταμινικά χάπια σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης.

4. Ειδική κόλλα για πληγές

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, αναφέρει η bestlifeonline.com η ύπαρξη κόλλας για πληγές στο κιτ πρώτων βοηθειών είναι μια σοφή απόφαση. Η ειδική κόλλα είναι μια ανώδυνη, μη παρεμβατική κόλλα που μπορεί να κλείσει μικρές επιφανειακές ρωγμές στο δέρμα που δεν απαιτούν ράμματα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κόλλα για το σπίτι δεν είναι η καλύτερη επιλογή, διότι έχει επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν το δέρμα. Είναι μόνο για έκτακτες καταστάσεις.

5. Καθαριστικό κολλύριο για τα μάτια

Εάν σας έχει κολλήσει ποτέ μια βλεφαρίδα στο βλέφαρό σας, ξέρετε πόσο άβολο μπορεί να είναι να έχετε ένα ξένο αντικείμενο κολλημένο στον βολβό του ματιού σας. Τώρα φανταστείτε να βάλετε χώμα ή ένα κομμάτι ξύλου στο μάτι σας ενώ βρίσκεστε σε απομακρυσμένη τοποθεσία μακριά από τρεχούμενο νερό. Ένα καθαριστικό οφθαλμικού πλυσίματος στο κιτ πρώτων βοηθειών σας είναι καλή ιδέα.

Διαβάστε επίσης

Το νέο στοιχείο για τους θανάτους από COVID-19 που αλλάζει όσα ξέραμε – Σχετίζεται με την αναμνηστική δόση;

Οι 5 μύθοι για την ακμή και τη διατροφή που μπορούμε να σταματήσουμε να πιστεύουμε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.