Το παιδί “ανακατεύεται” στο αυτοκίνητο – 5 συμβουλές για τη ναυτία

Όταν το παιδί “ανακατεύεται” στο αυτοκίνητο, ακολουθήστε αυτές τις 5 σωτήριες συμβουλές για τη ναυτία, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται.

Η ναυτία, είναι μία μορφή ασθένειας κίνησης, όταν ο εγκέφαλος λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα από τα αυτιά, τα μάτια και τα νεύρα στις αρθρώσεις και τους μύες.

Ο εγκέφαλος παίρνει μηνύματα στάσης και κίνησης ταυτόχρονα, οπότε στέλνει και εκείνος μπερδεμένες εντολές, ο συνδυασμός των οποίων προκαλεί διάφορα συμπτώματα, όπως “ανακάτεμα” του στομαχιού ή και έμετο, ζαλάδα, κρύο ιδρώτα.

Συμβουλές για να περιορίσετε τη ναυτία του παιδιού στο αυτοκίνητο

Η mayoclinic.org δίνει τις εξής 5 σύμβουλές για να περιορίσετε τη ναυτία του αυτοκινήτου στο παιδί:

  • Μειώστε την πρόσληψη πληροφορριών από τις διάφορες αισθήσεις: Δηλαδή, αντί να παίζει στο κινητό ή να διαβάζει, καλύτερα είναι να κοιτάζει πράγματα έξω από το αυτοκίνητο αντί να εστιάζει σε βιβλία, παιχνίδια ή οθόνες. Εάν μπορεί να κοιμηθεί είναι το καλύτερο.
  • Προγραμματίστε τα γεύματα πριν από το ταξίδι. Μην δίνετε στο παιδί σας ένα μεγάλο γεύμα αμέσως πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με αυτοκίνητο. Εάν το ταξίδι είναι μεγάλο ή το παιδί σας πεινάει, δώστε του ένα μικρό σνακ – όπως κράκερ και λίγο νερό.
  • Εξασφαλίστε καλό εξαερισμό στο αυτοκίνητο. Ο επαρκής αερισμός του αέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ναυτίας.
  • Αποσπάστε την προσοχή του. Εάν το παιδί σας ξέρετε ότι ταλαιπωρείται από ναυτία στα ταξίδια, προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή μιλώντας, λέγοντας ανέκδοτα ή παίζοντας λεκτικά παιχνίδια.
  • Φαρμακευτική αγωγή. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, ρωτήστε τον παιδίατρο αν μπορείτε ή όχι να χρησιμοποιήσετε φάρμακα κατά της ναυτίας, τα οποία συνήθως λαμβάνονται περίπου μία ώρα πριν το ταξίδι.

Τι να κάνετε για τη ναυτία του παιδιού

Εάν το παιδί αρχίσει να νιώθει ναυτία, σταματήστε το αυτοκίνητο το συντομότερο δυνατό και αφήστε το παιδί σας να βγει και να περπατήσει ή να ξαπλώσει ανάσκελα για λίγα λεπτά με κλειστά μάτια. Το να τοποθετήσετε ένα δροσερό πανί στο μέτωπο του παιδιού σας μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Εάν αυτές οι συμβουλές δεν βοηθήσουν ή εάν η ναυτία του παιδιού σας δυσκολεύει το ταξίδι, μιλήστε με τον παιδίατρο.

Διαβάστε επίσης

Fast food: Πως θα γλυτώσετε θερμίδες, χωρίς να θυσιάσετε την ευχαρίστηση

Αποκεφαλίζουν διοικητές Πλεύρης και Γκάγκα, ο Μάριος αμφιβάλει για τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ενώ η Γκογκοζώτου δεν γκρινιάζει πια

Το δελεαστικό πλεονέκτημα και το αξιόλογο μειονέκτημα της vegan διατροφής στα παιδιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.