Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει Ναυαγοσωστικούς Αγώνες σε θάλασσα και πισίνα, το διήμερο 4-5 Ιουνίου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ως το μοναδικό πλήρες μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S.F.) στην Ελλάδα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή αγώνων Ναυαγοσωστικής θάλασσας και πισίνας, στις 4 και 5 Ιουνίου 2022, στην παραλία Αρτέμιδας μπροστά από το γήπεδο (14:00-19:00) και στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ (09:00-13:00) αντίστοιχα.

Στόχος της διοργάνωσης

Συγκεκριμένα, οι ναυαγοσωστικοί αγώνες του Ε.Ε.Σ, για τη διάδοση ναυαγοσωστικών δεξιοτήτων, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην κατηγορία Qualifying που θα οδηγήσει στη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής στο Riccioni της Ιταλίας και στην κατηγορία Open, η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τα αγωνίσματα της Ναυαγοσωστικής. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προαγωγή της ασφάλειας στο νερό και η έγκαιρη αντίδραση σε περιπτώσεις πνιγμών ή τραυματισμών.

Σημειώνεται ότι η Ναυαγοσωστική ως Άθλημα, έχει αναγνωριστεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC), την Γενική Ένωση Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών (GAISF), την Ένωση των Αναγνωρισμένων από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών (ARISF), τη Διεθνή Ένωση Παγκόσμιων Αγώνων (IWGA) και το Διεθνές Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων (CISM), στοχεύοντας στην προβολή της Ναυαγοσωστικής στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες που αποτελούν τη βάση ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Διαβάστε επίσης

Ρεγγίνα Μακέδου: Το αισιόδοξο βίντεο μέσα από το νοσοκομείο πριν τη μεταμόσχευση

Το μυαλό σου είναι συνεχώς στο φαγητό; 7 τρόποι για να σταματήσεις να το σκέφτεσαι

Η προτομή του Ιπποκράτη στο Βουκουρέστι, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.