Το CDC αίρει τις προειδοποιήσεις για την COVID-19 στις κρουαζιέρες

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν ότι αίρονται όλες τις οδηγίες στις κρουαζιέρες, μετά από δύο χρόνια αυστηρών προειδοποιήσεων.

Τον Δεκέμβριο το CDC είχε ανεβάσει το επίπεδο προειδοποίησης COVID-19 στα ταξίδια κρουαζιέρας στο επίπεδο υψηλού κινδύνου 4, συμβουλεύοντας να μην κάνουν κρουαζιέρες ακόμα και όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Ασφάλεια στις κρουαζιέρες

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, η Cruise Lines International Association (CLIA) δήλωσε: «Από την έναρξη της πανδημίας, τα μέλη της CLIA έδωσαν προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, του πληρώματος και των κοινοτήτων που επισκέπτονται και πλέουν σήμερα με μέτρα υγείας που δεν συγκρίνονται με οποιοδήποτε άλλο εμπορικό περιβάλλον».

«Η απόφαση του CDC των ΗΠΑ να αφαιρέσει την υγειονομική ειδοποίηση ταξιδιού για κρουαζιέρες αναγνωρίζει τα αποτελεσματικά μέτρα δημόσιας υγείας που ισχύουν στα κρουαζιερόπλοια», προσθέτει.

Η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), Τζούλια Σίμπσον , δήλωσε ότι «η απόφαση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ να αφαιρέσουν την ειδοποίηση υγείας ταξιδιού για κρουαζιέρες αποτελεί αναγνώριση ότι ο κλάδος έχει ταξιδέψει εκατομμύρια ταξιδιώτες για πολλούς μήνες με εξαιρετικά αποτελεσματικά πρωτόκολλα που καθιστούν τις κρουαζιέρες ως τις πιο ασφαλείς μορφές κοινωνικοποίησης και ταξιδιού στον κόσμο.»

Η Simpson συνέχισε προσθέτοντας ότι η απόφαση του CDC θα βοηθήσει στην ισότητα των επιλογών διακοπών για κρουαζιέρα και επίγειες διακοπές για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 και αυτά είναι καλά νέα για το εκτεταμένο δίκτυο προμηθευτών, πολλοί από τους οποίους είναι μικρές επιχειρήσεις, που εξαρτώνται από την κρουαζιέρα για την επιτυχία τους.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του CDC, Dave Daigle , είπε ότι οι ταξιδιώτες συμβουλεύονται να κάνουν τη δική τους εκτίμηση κινδύνου όταν επιλέγουν να ταξιδέψουν σε ένα κρουαζιερόπλοιο, «όπως ακριβώς κάνουν σε όλα τα άλλα ταξιδιωτικά περιβάλλοντα».

Διαβάστε επίσης

Χρόνια νεφρική νόσος και διαβήτης – Οι 5 τρόποι για να καθυστερήσουμε την εξέλιξή της

10 κανόνες για να προλάβουμε τη γρίπη και τις ιώσεις του αναπνευστικού

Η καλύτερη και η χειρότερη μυρωδιά – Και σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.