Συμβουλές για τις πρώτες οικογενειακές διακοπές μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με μικρά παιδιά

Αυτή την άνοιξη ή το καλοκαίρι, πολλές οικογένειες θα κάνουν τις πρώτες οικογενειακές διακοπές τους μετά από δύο χρόνια. Κάποιοι μάλιστα, θα κάνουν τις πρώτες οικογενειακές διακοπές τους.

Περιττό να αναφέρουμε ότι χρειάζεται προγραμματισμός πριν από το ταξίδι με τα μικρά παιδιά μας. Όχι μόνο χρειάζεται να πακετάρουμε μερικές επιπλέον μάσκες και απολυμαντικά χεριών, πρέπει επίσης να έχουμε και αρκετή υπομονή.

Συμβουλές για οικογενειακές διακοπές

Το parents.com δίνει μερικές συμβουλές για να κάνετε τις επόμενες διακοπές σας πιο εύκολες για όλη την οικογένεια:

Εξασφαλίστε την απασχόληση των παιδιών με δημιουργικό τρόπο

Πολλοί γονείς ορκίζονται στα βιβλία δραστηριοτήτων και στις κατεβασμένες εφαρμογές τηλεφώνου με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και δημιουργικά παιχνίδια. Τα βιβλία δραστηριοτήτων είναι πιο αποτελεσματικά από τα μυθιστορήματα στη διάρκεια του ταξιδιού. Εφοδιαστείτε με υλικά ζωγραφικής, και αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο αφήστε τα παιδιά να κάτσουν στο παράθυρο.
Συμβουλές για τις πρώτες οικογενειακές διακοπές μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με μικρά παιδιά

Ασφαλείς μετακινήσεις πάντα και παντού στις οικογενειακές διακοπές

Πώς πρέπει να μετακινηθείτε μόλις φτάσετε στον προορισμό σας; Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος της οικογένειάς σας και το αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε τα αξιοθέατα της περιοχής. Εάν είστε μια μικρή οικογένεια δύο ή τριών ατόμων και φοράτε μάσκες, οι μετακινήσεις με μισθωμένα ταξί θα είναι πιο οικονομική λύσει και θα αισθάνεστε λιγότερη ευθύνη, συνολικά. Η ενοικίαση αυτοκινήτου σημαίνει να πληρώνεις για πάρκινγκ, βενζίνη και να ανησυχείς για τυχόν ατυχήματα, αλλά αν η οικογένειά σας είναι μεγαλύτερη και σκοπεύετε να επισκεφτείτε αξιοθέατα ή αν ταξιδεύετε με καρότσια, σακίδια πλάτης, φαγητό, κ.λπ. η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο καλύτερος τρόπος.

Συμβουλές για τις πρώτες οικογενειακές διακοπές μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με μικρά παιδιά

Τι θα επιλέξετε για τη διαμονή σας

Η επιλογή μεταξύ Airbnb και ξενοδοχείου εξαρτάται από τα οικονομικά σας. Αν επιλέξετε Airbnb θα εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα και θα νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Εάν η ταξιδεύετε με πολλά παιδιά, μπορεί επίσης να είναι οικονομικά αποδοτικό γιατί, γενικά, τα Airbnb είναι πιο ευρύχωρα και μπορείτε να επιλέξετε να νοικιάσετε ένα Airbnb με κουζίνα, ώστε να μπορείτε να μαγειρεύετε αντί να τρώτε έξω καθημερινά.

Τα οφέλη από την ενοικίαση ενός ξενοδοχείου είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις μετακινήσεις σας. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, στο εμπορικό κέντρο ή σε πολλά εστιατόρια. Η ασφάλεια είναι επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τις οικογένειες.

Με τη διαμονή στο ξενοδοχείο, θα έχετε την υπηρεσία δωματίου, τις φρέσκες πετσέτες και την αλλαγή σεντονιών. Άλλωστε χρειάζεται και οι μεγάλοι να ξεκουραστούν επό τις ευθύνες του σπιτιού.

Συμβουλές για τις πρώτες οικογενειακές διακοπές μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με μικρά παιδιά

Αεροπλάνο, πλοίο ή αυτοκίνητο

Για ταξίδια στο εξωτερικό, το αεροπλάνο είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή. Για ταξίδια στα νησιά, εκτός από το αεροπλάνο, σκεφτείτε και την επιλογή του πλοίου.

Για όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά με παιδιά, το πλοίο είναι μία άνετη λύση.

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι συνήθως πιο οικονομικό, ειδικά αν έχετε μεγάλη οικογένεια. Τα οδικά ταξίδια μπορεί να είναι και εκπαιδευτικά επειδή μπορείτε να κάνετε στάσεις κατά μήκος της διαδρομής για να δείτε αξιοθέατα. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο είναι τα καύσιμα, τα χιλιόμετρα και η φθορά του οχήματός σας — ίσως ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μπορεί να είναι το καλύτερο.

Συμβουλές για τις πρώτες οικογενειακές διακοπές μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με μικρά παιδιά

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προγραμματίσετε τις επόμενες μεγάλες οικογενειακές διακοπές. Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, άγχος, αλλά και χρήματα.

Δεδομένου ότι φέτος είναι το πρώτο μεγάλο ταξίδι για πολλούς , το να αφιερώσουμε χρόνο για να το προγραμματίσουμε σωστά θα εξασφαλίσουμε πολλά οφέλη για την οικογένειά μας.

Διαβάστε επίσης

Νέες άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη σχέση κινητού τηλεφώνου και καρκίνου στον εγκέφαλο

Νόσος Κινητικού Νευρώνα: 36χρονος κατάφερε να επικοινωνήσει μετά από εμφύτευση συσκευής στον εγκέφαλο

Τίτλοι τέλους στην επιδημία COVID-19: Προς πλήρη άρση των μέτρων τις επόμενες ημέρες, σε υψηλό τριμήνου τα νέα κρούσματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.