Ξεκινά και πάλι, μετά από δεκαετίες, η χειμερινή κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Ξεκινά η χειμερινή κρουαζιέρα στην Ελλάδα μετά από δεκαετίες. Αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της  συνάντησης του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, με ανώτατα στελέχη της εταιρείας Royal Caribbean Group.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2023 δρομολόγιο κρουαζιέρας χωρητικότητας 2.200 επιβατών, με home port τον Πειραιά και σταθμούς την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ένα δρομολόγιο με έντονο πολιτιστικό πρόσημο.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας καλωσόρισαν το γεγονός των πολλών καθημερινών απευθείας πτήσεων από τις Η.Π.Α. προς την Αθήνα, καθώς, όπως τόνισαν, το 60% των επιβατών του δρομολογίου θα είναι Αμερικανοί πολίτες.

Ξεκινά η χειμερινή κρουαζιέρα στην Ελλάδα μετά από δεκαετίες

Επισήμαναν μάλιστα ότι σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις τους, τουλάχιστον το 43% των επιβατών θα διανυκτερεύουν πάνω από ένα βράδυ στην Αθήνα, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις της πόλης, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών θα πραγματοποιήσει ταξίδια και σε άλλους χειμερινούς προορισμούς.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κικίλιας, «ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου γίνεται με συγκεκριμένα στρατηγικά βήματα. Η σημερινή ανακοίνωση του Royal Caribbean Group σηματοδοτεί την ουσιαστική επανέναρξη της χειμερινής κρουαζιέρας στη χώρα μας μετά από δεκαετίες και είμαι βέβαιος θα αυξήσει το μέρισμα ανάπτυξης που επιστρέφει ο τουρισμός στη μέση ελληνική οικογένεια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Alessandro Carollo (Director, Government Relations), Adam Sharp (Director, International Destination Development) και Μανώλης Αλευρόπουλος (Vice President, Marine Operations at Celebrity Cruises).

Διαβάστε επίσης 

ΕΟΔΥ: Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες προστασίας από την COVID-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού θα διαγράψει από μέλος του τη Ρωσία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.