Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού θα διαγράψει από μέλος του τη Ρωσία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για την προώθηση του τουρισμού ανά τον κόσμο, ανακοίνωσε την Τρίτη 8/3 ότι θέλει να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στον Οργανισμό, κατηγορώντας την ότι δεν σέβεται τις αξίες του ΟΗΕ με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του UNWTO αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η απόφαση αυτή υιοθετήθηκε με ευρεία πλειοψηφία των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου του Οργανισμού, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως κατόπιν αιτήματος έξι χωρών, ανάμεσά τους η Πολωνία και η Ουκρανία, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του UNWTO.

Για να τεθεί σε ισχύ αυτή η αναστολή θα πρέπει να εγκριθεί κατά τη διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, με πλειοψηφία δύο τρίτων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Οργανισμού, αυτή η συνέλευση θα συγκληθεί «εντός των προσεχών 30 ημερών».

Ο UNWTO, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, που έχει έδρα στη Μαδρίτη από το 1976 και αριθμεί 159 κράτη μέλη, είχε καταδικάσει «κατηγορηματικά» τις τελευταίες ημέρες την ενέργεια της Ρωσίας, καταγγέλλοντας «την κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

«Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ λύση! Ούτε τώρα ούτε ποτέ. Αλλά είναι προφανές ότι όλος ο κόσμος δεν είναι προσηλωμένος σε αυτό το ιδεώδες», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του UNWTO, ο Γεωργιανός Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Το μήνυμα του UNWTO «πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο», πρόσθεσε. «Αν είστε μέλος, δεσμεύεστε να σέβεστε τους κανόνες μας. Και πρέπει να ασπάζεστε τις αξίες μας. Συνεπώς, όταν τα μέλη πάνε ενάντια στους στόχους μας, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες», πρόσθεσε.

Ένα μήνυμα από την Ισπανίδα υπουργό Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο, που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του UNWTO: «Οφείλουμε επίσης να πούμε “Σταματήστε τον πόλεμο, σταματήστε τις απειλές”. Πρέπει να ξαναβρούμε τον δρόμο της διπλωματίας και της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον UNWTO, ποτέ από την ίδρυσή του ο Οργανισμός δεν συνεδρίασε για να «εξετάσει αίτημα για την αναστολή» της συμμετοχής για ένα από τα μέλη του.

Διαβάστε επίσης

Μία τυχαία συγκλονιστική ανακάλυψη ρίχνει φως στο “πότε πεθαίνουμε πραγματικά” και αν βλέπουμε κάτι

Δωρεάν το εμβόλιο για τον HPV σε αγόρια και έφηβους 9-18 ετών

«Τσουνάμι» αλλαγών στην Υγεία – Ο νέος ΕΟΠΥΥ και η πολύπαθη ΠΦΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.