Οι ιαματικές πηγές και η αναβάθμισή τους, το επόμενο στοίχημα για τον τουρισμό

Οι ιαματικές πηγές μπορούν να εξελιχθούν σε τουριστικό προϊόν υψηλής αξίας αρκεί να διορθωθούν παγωμένες πολιτικές που οδήγησαν στην κακή χρήση ή αχρηστία των ιαματικών πηγών της Ελλάδας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε ότι η κατακερματισμένη ιδιοκτησία και οι ασαφείς συμφωνίες παραχώρησης εμπόδισαν τη δυνητική ανάπτυξη ενός προϊόντος που έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να συμβάλει όχι μόνο στα έσοδα από τον τουρισμό για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και στην επέκταση του τουρισμού.

«Βασικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού ή του τουρισμού ευεξίας, που θα προσελκύσει νέους επισκέπτες, θα ενισχύσει τη βιώσιμη διαχείριση των ιαματικών πηγών, θα συμβάλει στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο ΑΕΠ και στην εξωστρέφεια», είπε.

Εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος Α.Ε.»

Για να επιτευχθεί αυτό, η κυβέρνηση έχει καταθέσει νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία της εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος Α.Ε.», η οποία θα σχεδιάζει, θα επιβλέπει και θα διαχειρίζεται την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος ευεξίας της χώρας, διασφαλίζοντας παράλληλα την παραμονή των εσόδων σε τοπικό επίπεδο.

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το εργαλείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ, η εταιρεία θα μπορεί να διαχειρίζεται τις ιαματικές πηγές της χώρας σε περιπτώσεις που οι δήμοι δεν μπορούν, και να διανέμουν τα έσοδα στις τοπικές κοινωνίες, πρόσθεσε.

«Δεν αφαιρούμε περιουσίες από τους δήμους. Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη ολιστικής και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η ενεργοποίηση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και η υποστήριξη της επίτευξης των στόχων περιφερειακής ανάπτυξης», είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Διαβάστε επίσης

Διασκεδαστικό τεστ: Πώς κρατάτε το τηλέφωνο και τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σας

Ο ασυμπτωματικός Μάριος, η εμμονική Βάνα και ο ακατάδεκτος Φιλίππου

Φοβάστε ένα κρυφό αυτοάνοσο νόσημα; Αυτή η βιταμίνη μειώνει αποδεδειγμένα πλέον τον κίνδυνο

Η εντελώς σπάνια και μοναδική εμπειρία ενός φοιτητή σε υπερατλαντικό ταξίδι 9 ωρών

Πολύτιμες συμβουλές από την μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου: Με την άσκηση άντεξα 16 χημειοθεραπείες και 32 ακτινοβολίες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.