Η Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο για την κουζίνα της – Τα πιάτα και τα προϊόντα που ξεχώρισαν

H Eλλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο με την καλύτερη κουζίνα , σύμφωνα με το TasteAtlas, το οποίο διαμόρφωσε μια κατάταξη με τα 100 καλύτερα εμβληματικά εθνικά και τοπικά πιάτα στον κόσμο βάσει 100 χιλιάδων αξιολογήσεων.

Η Ελλάδα και η κουζίνα της στη 2η θέση μετά την Ιταλία

Η κουζίνα της Ελλάδας συγκέντρωσε βαθμολογία 4,73, μετά την Ιταλία με βαθμολογία 4,78, και ως καλύτερα πιάτα της αναδείχθηκαν η Χορτόπιτα, το Αντικριστό και τα Παϊδάκια.
Καλύτερα προϊόντα της Ελλάδας, σύμφωνα με την κατάταξη είναι η Φάβα Σαντορίνης, τα Πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων και το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης.

Στην παγκόσμια κατάταξη των 100 καλύτερων πιάτων παγκοσμίως συγκαταλέγονται τα Γεμιστά (9η θέση, τα καλύτερα στο εστιατόριο Oasis στη Νάξο), το Στιφάδο (12η θέση, το καλύτερο στην ταβέρνα Αλέκος στο Ρέθυμνο), τα Μύδια (30η θέση, τα καλύτερα στην ταβέρνα Νίκος στη Μύκονο) και το Παστίτσιο (80η θέση, το καλύτερο στο 4 Rodiés της Ρόδου).

Γεμιστά και Ντάκος πρώτα στην κατηγορία τους

Ειδικότερα, τα Γεμιστά αναδεικνύονται ως το καλύτερο πιάτο λαχανικών στον κόσμο και ο Ελληνικός Ντάκος ψηφίστηκε ως η καλύτερη σαλάτα ενώ στην πέμπτη θέση της ίδιας κατηγορίας αναδεικνύεται η χωριάτικη σαλάτα.

Τι ξεχώρισαν στην ελληνική κουζίνα

Η Ελλάδα και η κουζίνα της, σύμφωνα με το tornosnews.gr έχει επίσης παρουσία στην κατάταξη των καλύτερων πιάτων κρεατικών στον κόσμο με τα κεφτεδάκια (3η θέση), των καλύτερων πιάτων θαλασσινών με τα τηγανιτά καλαμαράκια (3η θέση), των καλύτερων dessert με το γαλακτομπούρεκο (5η θέση), των καλύτερων τυριών με τη γραβιέρα Κρήτης (3η θέση), των καλύτερων sauce με το τζατζίκι (3η θέση), των καλύτερων γλυκών με τη μπουγάτσα (4η θέση), των σάντουιτς και τυλιχτών με το Γύρο (2η θέση), των καλύτερων μαγειρευτών φαγητών με το στιφάδο (2η θέση), και των καλύτερων ποτών και λικέρ με τη Τσικουδιά και τη Μαστίχα Χίου (3η και 4η θέση αντίστοιχα).

Επιπλέον, διακρίθηκε το εστιατόριο Πεσκέσι στο Ηράκλειο Κρήτης ως ένα από τα 100 καλύτερα παραδοσιακά εστιατόρια στον κόσμο (θέση 18), ενώ ειδικά για την Ελλάδα αναδεικνύονται ως καλύτερα μέρη για φαγητό τα: Πεσκέσι στο Ηράκλειο, Margaro Restaurant στον Πειραιά, Λουκουμάδες Κτιστάκης στην Αθήνα, Κιρκόρ στο Ηράκλειο και Μπουγάτσα Ιορδάνης στα Χανιά.

Διαβάστε επίσης

Αλματώδης αύξηση στα παιδιά που νοσηλεύονται με COVID-19 – Τι λένε μέλη της Επιτροπής στο HS

Πού να ταξιδέψετε το 2022 με βάση το ζώδιό σας; Εξωτικοί προορισμοί και ταξίδια περιπέτειας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.