Η Εύβοια στη λίστα με τα 52 ταξίδια που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο

Η Εύβοια περιλαμβάνεται στη λίστα με τα «52 ταξίδια που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο» που συνέταξε η ηλεκτρονική έκδοση των New York Times.

Στη λίστα υπάρχουν 52 προορισμοί όπου οι ταξιδιώτες «μπορούν να είναι μέρος της λύσης» σε προβλήματα όπως ο υπερτουρισμός και οι φυσικές καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

«Όπως αποδεικνύει η δέσμευση της τουριστικής βιομηχανίας στη Γλασκώβη, τα ταξίδια μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης, και όχι μόνο για το κλίμα», λέει η New York Times, σημειώνοντας ότι η λίστα καταγράφει μέρη όπου στην πραγματικότητα συμβαίνει η αλλαγή.

«… όπου διατηρούνται άγρια ​​εδάφη που απειλούνται με εξαφάνιση, προστατεύονται τα απειλούμενα είδη, αναγνωρίζονται ιστορικά λάθη, ενισχύονται οι εύθραυστες κοινότητες – και όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να είναι μέρος της αλλαγής».

Η Εύβοια βρίσκεται στην ένατη θέση στη λίστα των New York Times:

Οι τοπικές της κοινωνίες και η τουριστική οικονομία υπέφεραν σοβαρά το 2021 λόγω των περιορισμών της COVID-19, των πυρκαγιών που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και χωριών τον Αύγουστο και των πλημμυρών που ακολούθησαν.

«Η υποστήριξη της κοινότητας σε ένα χτυπημένο νησί βοηθά τους ντόπιους να επιβιώσουν από περιβαλλοντική καταστροφή», λένε οι New York Times.

Διαβάστε επίσης

Η youtuber Adalia Rose, με το σπάνιο σύνδρομο πρόωρης γήρανσης, πέθανε στα 15 της

Το ντόμινο που πυροδοτεί στο σώμα σου η αρωματοθεραπεία

Η χαμογελαστή Έλενα Χουλιάρα της Astra Zeneca και η Γκάγκα που έπαθε… Κικίλια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.