Συμβουλές για όσους θέλουν να πιάσουν τον Σταυρό τα Θεοφάνια

Χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να πιάσουν τον Σταυρό την ημέρα των Θεοφανίων και δεν είναι λίγοι καθώς θεωρείται ευλογία και μεγάλη τιμή. Ειδικά για όσους καταφέρουν να πιάσουν τον Σταυρό.

Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως για κάποιον που δεν συνηθίζει να βουτάει σε παγωμένα νερά και να κολυμπάει πολύ γρήγορα για να ξεπεράσει τους άλλους πιστούς.

Η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας είναι ένα σοκ για τον οργανισμό ακόμα και αν η ηλικία σας είναι νεαρή και είστε χειμερινός κολυμβητής.

Χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να πιάσουν τον Σταυρό τα Θεοφάνια

  • Κατ΄ αρχήν ενημερωθείτε για τον καιρό της περιοχής από την ΕΜΥ. Μπορεί να υπάρχει ηλιοφάνεια αυτές τις ημέρες, αλλά η θερμοκρασία της θάλασσας συνήθως αυτή την εποχή κυμαίνεται μεταξύ 13-16 βαθμών.
  • Να γνωρίζετε ακριβώς που θα γίνει η τελετή. Κάντε μία επίσκεψη στο σημείο και μία αναγνωριστική βουτιά για να ξέρετε τη μορφολογία του βυθού ή αν υπάρχουν κρυφές παγίδες και βράχια εκεί που θα βουτήξετε.
  • Εάν είστε άνω των 40 ετών μην το σκεφτείτε καν. Ειδικά αν είστε αγύμναστοι ξεχάστε το. Να θυμάστε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί στους 37 βαθμούς και στις μασχάλες (λόγω απώλειας θερμότητας) στους 36,6. Αν βουτήξετε σε νερό με θερμοκρασία 13 βαθμών, θα χάσετε πολύ γρήγορα τη θερμοκρασία σας.
  • Αν το έχετε πάρει απόφαση, κάντε πολύ καλή προθέρμανση για ζέσταμα του σώματος
  • Μην φάτε τίποτα πριν πέσετε για τον Σταυρό, ειδικά οτιδήποτε γαλακτομικό.
  • Τυλιχτείτε με στεγνή πετσέτα ή μπουρνούζι αμέσως μόλις βγείτε από το νερό, σκουπίστε πολύ καλά το σώμα και τα μαλλιά και ντυθείτε καλά.

Διαβάστε επίσης

Η Νο1 ψηφιακή συνήθεια που οδηγεί σε μέγιστη απώλεια βάρους – τι έδειξε έρευνα

Απ. Βανταράκης: Η υπερχρήση των μοριακών τεστ κάποιους βολεύει – Ναι στη συνταγογράφηση

Ψυχολογικό τεστ: Βρείτε την απάντηση στην εικόνα – Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.