Κορονοϊός – ταξίδια: “Ανοίγουν” χώρες της περιοχής Ασίας και Ειρηνικού – Μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει δραματικά τα ταξίδια, αλλά με τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού οι ταξιδιώτες αρχίζουν και πάλι να ταξιδεύουν.

Έτσι, “ανοίγουν” χώρες της περιοχής Ασίας και Ειρηνικού ενώ οι ΗΠΑ περιμένουν μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια.

ΗΠΑ-κορονοϊός

Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta Air Lines Εντ Μπαστιάν δήλωσε χθες ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι αρχικά προετοιμασμένοι για μεγάλες ουρές αναμονής.

Οι ΗΠΑ θα καταργήσουν τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες στις 8 Νοεμβρίου.

«Θα είναι αρχικά ακατάστατα στην αρχή. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, θα υπάρξουν δυστυχώς ουρές…, αλλά θα τις κρατήσουμε μικρές» δήλωσε ο Μπαστιάν.

«Θα έχουμε μία μεγάλη αύξηση στη ζήτηση. Προκειμένου να διατηρήσουμε αυτή τη ζήτηση, θα πρέπει να κάνουμε εύκολο για τους ανθρώπους να κατανοήσουν ποιες είναι οι απαιτήσεις εγγράφων».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα, επιβάλλοντας νέες απαιτήσεις εμβολιασμού για τους περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες. Με το διάταγμα τερματίζονται από 8/11 και οι σκληροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί που είχαν επιβληθεί κατά της Κίνας, της Ινδίας και κατά του μεγαλύτερου μέρους της Ευρώπης.

Η εκτελεστική διαταγή της κυβέρνησης Μπάιντεν υποχρεώνει όσους συνεργάζονται με συμβόλαια με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να απαιτήσουν τον εμβολιασμό του προσωπικού της μέχρι την 8η Δεκεμβρίου.

Ταξίδια σε Ασία και Ειρηνικό

Οι χώρες της περιοχής της Ασίας- Ειρηνικού που ανοίγουν σταδιακά για τους ξένους ταξιδιώτες και αυτές στις οποίες παραμένουν σε ισχύ περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού:

Νοτιοανατολική Ασία

Η Ταϊλάνδη θα επιτρέπει από τη Δευτέρα την είσοδο στο έδαφός της χωρίς την υποχρέωση καραντίνας σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 46 χώρες και περιοχές.

Η Σιγκαπούρη άρχισε να άρει την υποχρέωση καραντίνας για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 10 χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές. Αναμένεται να προσθέσει και άλλες στον κατάλογο.

Η Ινδονησία άνοιξε στους τουρίστες από κάποιες χώρες το νησί του Μπαλί, αν και το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς. Οι επισκέπτες πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους.

Το Βιετνάμ προβλέπει να επιτρέψει σε ξένους ταξιδιώτες να επισκέπτονται το νησί Που Κουόκ από τον Νοέμβριο και η Μαλαισία έχει αντίστοιχα σχέδια για το νησί Λαγνκάουι.

Η Καμπότζη θα ανοίξει και πάλι τις παραλίες Σιχανουκβίλ, Κοχ Ρονγκ και Ντάρα Σακόρ από τις 30 Νοεμβρίου.

Κλειστές χώρες

Κάποιες άλλες χώρες, ανάμεσά τους οι Φιλιππίνες και η Μιανμάρ παραμένουν κλειστές στους ξένους τουρίστες.

Βορειοανατολική Ασία

Η ηπειρωτική Κίνα παραμένει κλειστή για τους ξένους τουρίστες, όπως και η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Στο Χονγκ Κονγκ έχουν επιβληθεί από τα πιο αυστηρά μέτρα παγκοσμίως, καθώς προβλέπεται καραντίνα 21 ημερών για τους ξένους ταξιδιώτες.

Νότια Ασία

Αφού ξεπέρασε ένα από τα χειρότερα κύματα της covid-19 παγκοσμίως η Ινδία άνοιξε αυτό τον μήνα τις πόρτες της στους ξένους τουρίστες με πτήσεις τσάρτερ. Θα επιτρέψει την είσοδο τουριστών από όλες τις πτήσεις από τα μέσα Νοεμβρίου.

Τα μέτρα που αφορούν την καραντίνα και τη διενέργεια τεστ διαφέρουν ανάλογα με την προέλευση των ταξιδιωτών.

Τον προηγούμενο μήνα το Νεπάλ άρχισε να δίνει βίζες για τους εμβολιασμένους τουρίστες. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα το 2019. Το 2020 ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 80%.

Μεταξύ των πρώτων χωρών που άνοιξαν τα σύνορά τους ήταν οι Μαλδίβες. Έχουν επιτρέψει την είσοδο ξένων τουριστών από τον Ιούλιο.

Η Σρι Λάνκα άνοιξε τα διεθνή της σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες στις 7 Οκτωβρίου.

Το Πακιστάν επιτρέπει την είσοδο ξένων επισκεπτών με την προϋπόθεση ότι έχουν αποδεικτικό εμβολιασμού κατά της covid-19 και αρνητικό τεστ.

Αυστραλία και Ειρηνικός

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την Τετάρτη την άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες της.

Η χώρα έκλεισε εντελώς τα σύνορά της στην αρχή της πανδημίας και σκοπεύει να επιτρέψει ως το τέλος του έτους την είσοδο εξειδικευμένων εργαζομένων και διεθνών φοιτητών.

Η Νέα Ζηλανδία παραμένει κλειστή για τους ξένους ταξιδιώτες, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για το άνοιγμά της.

Τα νησιά Φίτζι στον νότιο Ειρηνικό, η οικονομία των οποίων εξαρτάται κατά πολύ από τον τουρισμό, θα επιτρέψουν από την 1η Δεκεμβρίου την είσοδο στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας αλλά και τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Βρασμένο λεμόνι με νερό – Τρεις συνταγές για ένα λεμονάτο ρόφημα

Σε ποιες χώρες της Ευρώπης αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.