Σε ποιες χώρες της Ευρώπης αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού

Σε ποιες χώρες της Ευρώπης αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού; Την απάντηση δίνει καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα επίσημα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί έως τις 24 Οκτωβρίου 2021.

Οι δείκτες της πανδημίας της COVID-19 ήταν στάσιμοι στην Ευρώπη από τις αρχές Αυγούστου. Πλέον η περιοχή βιώνει από τις αρχές Οκτωβρίου μια επιδημιολογική έξαρση σε κρούσματα και θανάτους.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών, περίπου 1.672.000 κρούσματα, δηλ. κατά μέσο όρο 239.000 την ημέρα, έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη. Στην ανάλυση περιλαμβάνονται 52 χώρες και εδάφη (στα ανατολικά έως το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία).

Αύξηση 18% σε μία εβδομάδα

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κατά 18% αυξημένος σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα. Είναι επίσης αυξημένος σχεδόν κατά 60% σε σχέση με τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Τότε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρέμενε σταθερός γύρω στα 150.000 κρούσματα κάθε μέρα.

Αύξηση σε 42 χώρες

Σαράντα δύο χώρες της περιοχής είδαν τις μολύνσεις να αυξάνονται αυτές τις επτά τελευταίες ημέρες. Μόνο σε επτά καταγράφηκε μείωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι σημερινοί αριθμοί παραμένουν χαμηλότεροι από τα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν στην περιοχή, με 284.000 κρούσματα κατά μέσο όρο την ημέρα μεταξύ 2 και 8 Νοεμβρίου του 2020.

Η Ευρώπη αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή σε πάνω από 55% των νέων μολύνσεων σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τα πολύ μικρά κράτη, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από αυτή την επιδημιολογική έξαρση είναι η Τσεχία, με μέσο όρο περίπου 3.100 κρουσμάτων την ημέρα κατά τη διάρκεια των επτά τελευταίων ημερών, ή 124% παραπάνω από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθεί η Ουγγαρία, με 2.000 κρούσματα την ημέρα, μια αύξηση 104% και η Πολωνία (κοντά 5.000 κρούσματα, +95%).

Σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους, οι χώρες που καταγράφουν αυτή τη στιγμή τις περισσότερες μολύνσεις στην Ευρώπη είναι:

  • η Λετονία με 880 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους αυτές τις επτά τελευταίες ημέρες,
  • η Εσθονία (753) και
  • η Γεωργία (736).

Οι θάνατοι

Ο αριθμός των νεκρών επίσης αυξάνεται στην περιοχή: 3.120 νεκροί καταγράφηκαν κάθε μέρα κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ένας μέσος όρος άνω των 3.000 νεκρών την ημέρα έχει να καταγραφεί από τις αρχές Μαΐου, αλλά οι αριθμοί αυτοί παραμένουν μακριά από το ρεκόρ των 5.735 ημερήσιων θανάτων κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, για την εβδομάδα 14-20 Ιανουαρίου.

Πάνω από το ένα τρίτο των θανάτων που καταγράφονται στην Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή στη Ρωσία (1.051 θάνατοι κατά μέσο όρο κάθε μέρα) ενώ ακολουθεί η Ουκρανία (485) και η Ρουμανία (420).

Διαβάστε επίσης

15 άγνωστες ψυχικές ασθένειες που δεν έχετε ακούσει ποτέ – Από την Βοανθρωπία στο Σύνδρομο του Παρισιού

Οι 8 ερωτήσεις που ντρέπονται να κάνουν οι άνδρες – Απαντήσεις από τον ειδικό γιατρό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.