Ποια είναι η χώρα που έχει εμβολιάσει το 99% των κατοίκων της

Ένα μικρό νησιωτικό κράτος στον Ειρηνικό Ωκεανό, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για το Παλάου με την εμβολιαστική κάλυψη να έχει αγγίξει σχεδόν το απόλυτο.

Το 99% των κατοίκων του Παλάου που είναι άνω των 12 ετών, έχει ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της COVID-19, επεσήμανε η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού (IFRC) επικαλούμενη τα στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας.

Η χώρα που έχει εμβολιάσει το 99% των κατοίκων της

Με αυτό το ποσοστό το Παλάου, ένα αρχιπέλαγος 500 νησιών στο δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, βρίσκεται «στην πρώτη θέση», σύμφωνα με την IFRC. Βρίσκεται μπροστά από κράτη όπως η Πορτογαλία. η οποία θεωρείται μία από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού. καθώς τον Σεπτέμβριο κατάφερε να ανοσοποιήσει το 80% των 10 εκατομμυρίων κατοίκων της.

Ποια είναι η χώρα που έχει εμβολιάσει το 99% των κατοίκων της

Επίσης η κατάσταση στο Παλάου έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με άλλα μικρά κράτη της περιοχής. Η εμβολιαστική εκστρατεία καθυστερεί λόγω της έλλειψης εμβολίων και της διστακτικότητας των κατοίκων. Λιγότερο από το 10% των κατοίκων των νησιών του Σολομώντα. (με πληθυσμό 650.000 ανθρώπους).  και του Κιριμπάτι ( πληθυσμός 119.000 άνθρωποι) έχει εμβολιαστεί.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, 150 χιλιόμετρα βόρεια της Αυστραλίας, λιγότερο από το 1% του πληθυσμού έχει ανοσοποιηθεί πλήρως, επεσήμανε η IFRC επικαλούμενη τα στοιχεία του Our World Data.

Η ανάγκη να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού στην περιοχή εντείνεται λόγω της επικείμενης έναρξης της εποχής των κυκλώνων στον Ειρηνικό.

Διαβάστε επίσης 

Ο Κοντός & ο Ζαμάνης, οι βιταμίνες και το σκυλάκι του γενικού

Έρχονται εμβόλια με τεχνολογία RNA και για τη γρίπη

Πονόλαιμος: Πώς αντιμετωπίζεται, πότε χρειάζεται γιατρός

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.