Το ρήγμα της Πάρνηθας πιθανόν να έδωσε το σεισμό που ταρακούνησε την Αττική

Από ρήγμα που πιθανόν να συνδέεται με το ρήγμα της Πάρνηθας, στην Μεταμόρφωση, προήλθαν τα 3,7 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αττική το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο λεκανοπέδιο λόγω του μικρού εστιακού του βάθους. Σύμφωνα με τον Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα, Διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,5 χιλιόμετρα και εκδηλώθηκε 11 χιλιόμετρα Βόρεια βορειοδυτικά της Αθήνας με μέγεθος 3,7 Ρίχτερ. “Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι πιθανόν προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας. Και εξετάζουμε εάν είναι μεμονωμένο γεγονός ή συνέχεια της ακολουθίας της Πάρνηθας”, συμπλήρωσε ο κ. Χουλιάρας μιλώντας στο protothema.gr.

Παράλληλα, στις 14:10 ακολούθησε νέα, μικρότερη, δόνηση, μεγέθους 1,9 Ρίχτερ, στα 12 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά της Αθήνας, με εστιακό βάθος στα 17 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης

Νεογέννητο εγκαταλήφθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου – 4,5 μήνες μετά η τύχη τού χαμογελά

Πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι – Χωρίς όργανα

Η φυσική νόσηση από SARS-CoV-2 προστατεύει περισσότερο από την παραλλαγή Delta απ’ ό,τι ο εμβολιασμός;

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.