5 τρόποι που η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία έχει συγκλονίσει την ταξιδιωτική βιομηχανία, αλλά κατά πόσο και για πόσο;
Οι διακοπές άλλαξαν, ο τρόπος που σκεπτόμαστε να ταξιδέψουμε άλλαξε και ότι γνωρίζαμε για τα ταξίδια έχει αλλάξει. Όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές αυτές θα παγιωθούν στο μέλλον .

1. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες γίνονται ξανά δημοφιλείς

Σύμφωνα με έρευνα του Travelport, το 39% των νέων ταξιδιωτών ηλικίας 18-38 ετών είναι πλέον πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν ένα ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείσουν το ταξίδι τους.

Η συμβολή ενός ταξιδιωτικού πράκτορα δεν αφορά μόνο την εύρεση ξενοδοχείου ή πτήσεων στο σωστό εύρος τιμών. Φαίνεται ότι σχεδόν κάθε προορισμός έχει διαφορετικούς κανόνες και κανονισμούς σχετικά με τις απαιτήσεις εμβολίου ή δτεστ.

«Απαιτείται πολύ περισσότερη έρευνα πριν κλείσετε ένα ταξίδι», δηλώνει η Claire Newell, ταξιδιωτική ειδικός, ιδρύτρια και πρόεδρος του Travel Best Bets. «Είναι τόσο δύσκολο να περιηγηθείτε και να μάθετε τους ισχύοντες κανονισμούς τώρα».

Εάν θέλετε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι μόνοι σας, συνιστά να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο covidcontrols.com για να μάθετε πληροφορίες (όπως κανόνες καραντίνας, απαιτήσεις κάλυψης, ποσοστά μόλυνσης κ.λπ.) σχετικά με τον προορισμό που επισκέπτεστε.

Αλλά πολλοί διαπιστώνουν ότι η συνεργασία με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα είναι η ευκολότερη διαδρομή. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη της ταξιδιωτικής τεχνολογικής εταιρείας Travelport διαπίστωσε ότι το 33% των ταξιδιωτών είναι πλέον πιο πιθανό να κλείσουν ένα ταξίδι χρησιμοποιώντας έναν ταξιδιωτικό πράκτορα λόγω της πανδημίας.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι δεν οφείλεται μόνο στη διορατικότητα του πράκτορα σχετικά με τις οδηγίες υγείας και ασφάλειας – είναι επίσης και η ικανότητά τους να αλλάζουν εισιτήριο αν χρειαστεί.

2. Οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για ευελιξία και ταξιδιωτική ασφάλιση

“Γνωρίζουμε ένα πράγμα γι αυτήν την πανδημία: Αλλάζει συνεχώς και δεν θέλετε να κλείσετε το ταξίδι σας και να χρειαστεί να αλλάξετε τα σχέδιά σας”, δήλωσε η Newell.
Πριν από την πανδημία, οι τουρίστες θα ήταν πιο πιθανό να επιλέξουν χαμηλότερη τιμή για τα αεροπορικά εισιτήρια ή τα δωμάτια των ξενοδοχείων. Αυτη την περίοδο όμως, λέει ότι οι επισκέπτες θα πληρώσουν περισσότερα για να έχουν ευελιξία σε περίπτωση αλλαγής σχεδίων.

Μια άλλη τάση που βλέπει είναι ότι οι ταξιδιώτες επιλέγουν ταξιδιωτική ασφάλιση. «Συνειδητοποίησαμε ότι μπορεί να αρρωστήσουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ιδιαίτερα με την Covid-19, δεν μπορεί κάποιος να επιστρέψει στη χώρα του με το αεροπλάνο χωρίς αρνητικό τεστ. Οπότε αν κάποιος μολυνθεί στη διάρκεια των διακοπών, ποιος θα καλύψει το κόστος νοσηλείας, ανάρρωσης και διαμονής; » είπε.

3. Η τηλεργασία αυξάνεται

Πολλοί άνθρωποι ανακάλυψαν ότι θα μπορούσαν να εργαστούν με επιτυχία εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Εάν πρέπει να συνδεθείτε για οκτώ ώρες, γιατί να μην το κάνετε από την παραλία ή την πισίνα;” λέει η Νιούελ.

Εκπρόσωπος της Booking.com είπε στο TMRW ότι προβλέπεται σημαντική αύξηση των εργασιακών χώρων, όπου οι άνθρωποι θα συνδυάζουν εργασία και ευχαρίστηση στα ταξίδια, το λεγόμενο workation.

Λόγω αυτής της τάσης, η εταιρεία εισήγαγε ένα πρόγραμμα φιλικό προς την εργασία για τα σχετικά καταλύματα που πληρούν ορισμένα κριτήρια για εργαζόμενους, όπως δωρεάν και αξιόπιστο WiFi και έναν ειδικό χώρο εργασίας στο δωμάτιο.

4. Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

«Πολλοί άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν τις τοπικές οικονομίες, έτσι επιλέγουν να μην μείνουν σε μεγάλα, πολυεθνικά ξενοδοχεία», είπε. “Επιλέγουν να μείνουν σε τοπικά ξενοδοχεία και να τρώνε σε τοπικά εστιατόρια και να αγοράζουν από τοπικά καταστήματα”, λέει η Newel.l

Οι άνθρωποι αναζητούν επίσης οικολογικές διακοπές. Η έρευνα της Booking.com’s Sustainable Travel Report 2021 διαπίστωσε ότι το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πανδημία τους έκανε να θέλουν να ταξιδέψουν πιο βιώσιμα στο μέλλον.

5. Τα πρωτόκολλα υγείας και οι μάσκες ήρθαν για να μείνουν 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απόδειξη του εμβολιασμού στο άμεσο μέλλον θα διευκολύνει τους ταξιδιώτες”, δηλώνει η Newell η οποία πιστεύει ότι οι μάσκες στα αεροπλάνα θα είναι υποχρεωτικές για πολύ καιρό ακόμα, όπως και τα πρωτόκολλα υγείας.

Πηγή: today.com

Διαβάστε επίσης

Νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς βάζει η ΕΕ λόγω COVID-19

Οδηγίες για ασφαλή ταξίδια από τον ΕΟΔΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.