Πώς οι πολυήμερες διακοπές επηρεάζουν την καρδιά και το μεταβολικό σύνδρομο

Τα ταξίδια και οι διακοπές, ειδικά οι πολυήμερες διακοπές, είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα για τη λειτουργία της καρδιάς και την πρόληψη των επιπτώσεων από το μεταβολικό σύνδρομο.

Τα ταξίδια μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, τα ταξίδια και οι διακοπές είχαν ουσιαστικό αντίκτυπο στη βελτίωση διαφόρων δεικτών υγείας.

Πληρωμένες διακοπές

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρακολούθησαν 63 εργαζόμενους οι οποίοι είχαν επιλεγεί για πληρωμένες διακοπές επί έναν χρόνο.

Οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν θετικά τις διακοπές τους και όπως ήταν αναμενόμενο είχαν χαμηλά επίπεδα άγχους σε ότι αφορά τα ταξίδια, τη φροντίδα των παιδιών και την οικονομική επιβάρυνση.

Μείωση κινδύνου

Καθώς οι διακοπές αυξάνονταν, η συχνότητα μεταβολικού συνδρόμου και ο αριθμός των μεταβολικών συμπτωμάτων μειώνονταν. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι ο κίνδυνος για μεταβολικό σύνδρομο μειώθηκε σχεδόν κατά το ένα τέταρτο για τους συμμετέχοντες.

Η επιστημονική ομάδα, η οποία δημοσίευσε τα ευρήματά της στο περιοδικό Psychology & Health, διαπίστωσε ότι όσοι έκαναν περισσότερες ημέρες διακοπών είχαν ακόμη λιγότερα περιστατικά ή συμπτώματα μεταβολικού συνδρόμου από αυτούς που δεν έκαναν διακοπές.

«Συνολικά, οι διακοπές βιώνονται ως θετικά γεγονότα», έγραψαν οι συντάκτες της μελέτης. “Αυτή η θετική υποκειμενική εμπειρία μπορεί να μεταφραστεί σε σωματικά οφέλη για την υγεία, δεδομένου ότι η συχνότητα των διακοπών μπορεί να προστατεύσει από το μεταβολικό σύνδρομο και τα συμπτώματα του στην καρδιά και τον εγκέφαλο”.

Πηγή: travelandleisure.com

Διαβάστε επίσης

Τα ταξίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα και σας κάνουν ευτυχισμένους

Sold out τα ταξίδια “ζωής” μετά την καραντίνα για νεόνυμφους και εμβολιασμένους

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.