Με αυτό το ρόφημα θα αντιμετωπίσετε τη ναυτία του ταξιδιού

Η ναυτία ταξιδίου αποτελεί ένα από τα πιο δυσάρεστα και ενοχλητικά συμπτώματα. Το γνωρίζετε, το έχετε νιώσει δεκάδες φορές, κάποιες μάλιστα, στάθηκε ικανή να σας χαλάσει το ταξίδι. Η ναυτία ταλαιπωρεί πολλά άτομα και αποτελεί αιτία κακοδιαθεσίας, για πολλές ώρες ή μέρες, ακόμα και μετά το πέρας του ταξιδιού.

Η ναυτία μπορεί να συνοδεύεται από εμετούς και αποτελεί τόσο δυσάρεστο συναίσθημα για τα άτομα που την υφίστανται, ώστε αρκεί, πολλές φορές και μόνον η αναγγελία κάποιου ταξιδιού, για να αρχίσει το άτομο να εκδηλώνει το πρόβλημα, πολλές ώρες πριν ακόμη μπει στο αυτοκίνητο, το καράβι ή το αεροπλάνο.

Από ναυτία και εμετούς των ταξιδιωτών δεν υποφέρουν όλα τα άτομα, αλλά μόνον ένα ποσοστό, το οποίο ωστόσο, είναι αρκετά μεγάλο. Η ευαισθησία των ατόμων, που παρουσιάζουν το πρόβλημα της ναυτίας και των εμετών, ποικίλει από άτομο σε άτομο.

Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι επηρεάζει και τα βρέφη, αλλά η ευαισθησία στην κίνηση αυξάνεται σημαντικά μετά τα 2 έτη. Από την ηλικία των 12 και μετά, η ευαισθησία μειώνεται και πάλι, αν και υπάρχουν ενήλικες που εξακολουθούν να υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα σε όλη τους τη ζωή.

Πώς ξεκινούν τα συμπτώματα

Τα πρώτα συμπτώματα της ναυτίας ταξιδίου είναι η εξάντληση και η δυσκολία συγκέντρωσης, τα οποία μπορεί να συνοδεύονται από συνεχή χασμουρητά. Μετά τα αρχικά συμπτώματα αρχίζουν ναυτία, εμετός και αυξημένη σιελόρροια. Τα συμπτώματα αυτά ακολουθούνται από μια παράξενη αίσθηση της κίνησης και αδυναμία, απώλεια της όρεξης, κλάμα, πονοκέφαλο και κρύο ιδρώτα.

Πριν το ταξίδι

Ετοιμάζεστε για ταξίδι και ενώ θα έπρεπε να πετάτε από τη χαρά σας, εσείς το σκέφτεστε. Ο λόγος; Οι ναυτίες. Η ταξιδιωτική ναυτία δεν γιατρεύεται μόνον με χάπια από το φαρμακείο, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί και με γιατροσόφια της γιαγιάς. Μία μέρα προτού ξεκινήσετε για το ταξίδι, φτιάξτε ένα έγχυμα με ίσα μέρη κανέλας, γαρίφαλου και ξερής μέντας.

Υπολογίστε μία πρέζα για κάθε φλιτζάνι. Αφήστε τα μπαχαρικά και το βότανο στο βραστό νερό για 10-15 λεπτά. Φτιάξτε μια ποσότητα 2-3 φλιτζανιών, και πίνετε σε όλη τη διάρκεια της μέρας μερικές γουλιές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα καταλάβετε ότι τίποτα δεν… κουνιέται γύρω σας, θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε τη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα από το θάνατο του καθηγητή Ιατρικής Γιάννη Τσελέντη

Ο αγώνας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να απαλλαγεί από την κηδεμονία του πατέρα της

Τρεις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου εξετάζει ο ΕΜΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.