Απαραίτητη η κοινωνική φούσκα και στις διακοπές

Η μεταδοτικότητα του στελέχους Δέλτα του κορονοϊού ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, μερικοί μάλιστα εξ αυτών πιστεύουν ότι αν ήμασταν στη χειμερινή περίοδο, δεν θα αποφεύγαμε ένα νέο lockdown.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Τζανάκη η κοινωνική φούσκα πρέπει να τηρηθεί και στις διακοπές μας φέτος το καλοκαίρι. Εξήγησε ότι αν κάποιος μεταβεί για παράδειγμα σε ένα νησί, καλό είναι να παραμείνει με την παρέα του. Αν δεν πηγαίνει σε πολυπληθή πάρτι, αν δεν ξεσαλώσει, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, τότε θα είναι ασφαλής όπου και αν πάει.

Κατασκηνώσεις και παιδιά

«Για να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να μετατραπούν σε κοινωνικές φούσκες και αυτές, να αυστηροποιηθούν τα υγειονομικά μέτρα και να απαγορευτούν εντελώς τα επισκεπτήρια», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.
 Εξήγησε ότι αν ένας ασυμπτωματικός γονέας κολλήσει το παιδί του σε μία επίσκεψη, τότε ο ιός θα μεταφερθεί σε αλλά 100 παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.