Το ελληνικό κοντοσούβλι στην κορυφή του Taste Atlas με τα πιο νόστιμα χοιρινά πιάτα

Το ελληνικό κοντοσούβλι αναδείχθηκε ως το κορυφαίο πιάτο με χοιρινό κρέας στον κόσμο, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη του Taste Atlas, που παρουσίασε τα 100 καλύτερα πιάτα με βάση το χοιρινό.

Το παραδοσιακό κοντοσούβλι, που συγκέντρωσε 4,7 στα 5 αστέρια, ξεχώρισε για τη μοναδική γεύση του και την αυθεντική τεχνική προετοιμασίας του. Σύμφωνα με την περιγραφή του Taste Atlas, το κοντοσούβλι αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια, ψήνεται αργά σε σούβλα, δημιουργώντας μια τραγανή εξωτερική κρούστα και ένα τρυφερό, ζουμερό εσωτερικό.

Το πιάτο συνήθως σερβίρεται κομμένο σε χοντρές φέτες, συνοδευόμενο από πίτα, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, ενισχύοντας τη γευστική εμπειρία.

Taste Atlas: Η λίστα περιλαμβάνει δύο ακόμη ελληνικά πιάτα:

Η γουρουνοπούλα στην 48η θέση, μια κλασική επιλογή στη νότια Ελλάδα, με το χοιρινό να ψήνεται ολόκληρο και να αποκτά τραγανή πέτσα. Το χοιρινό με σέλινο στην 74η θέση του Taste Atlas, ένα παραδοσιακό χειμωνιάτικο φαγητό με χοιρινό μαγειρεμένο σε σάλτσα αυγολέμονο.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται το μεξικανικό Gringas, μια παραλλαγή της κεσαδίγιας, με τορτίγια γεμισμένη με χοιρινό, ανανά, κρεμμύδια, σάλτσα τσίλι και κόλιανδρο.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Cochinita Pibil, ένα αργοψημένο πιάτο των Μάγια από τη Γιουκατάν στο Μεξικό, με μαριναρισμένο χοιρινό σε ανάτο, χυμό νεραντζιού και σκόρδο, που σερβίρεται σε τάκος ή μόνο του με κρεμμύδια και λαχανικά.

Το κολομβιανό Lechona, ένα γεμιστό γουρούνι με μπιζέλια, κρεμμύδια, βότανα και μπαχαρικά, βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Στην πέμπτη θέση του Taste Atlas συναντάμε το Chilorio από το Μεξικό, ένα σιγοψημένο χοιρινό που τηγανίζεται σε λαρδί και μαγειρεύεται σε πικάντικη σάλτσα τσίλι.

Στην έκτη θέση είναι το Carnitas(κρεατάκια) από το Μεξικό. Το χοιρινό σιγομαγειρεύεται για τρεις με τέσσερις ώρες με σιγανό ψήσιμο, βράσιμο και τηγάνισμα στο λίπος του κρέατος ή λάδι. Σερβίρεται με φύλλα κολιάνδρου, ψιλοκομμένα κρεμμύδια, γουακαμόλε, τηγανιτά φασόλια και τορτίγιες.

Διαβάστε επίσης 

Taste Atlas: Ντάκος, χωριάτικη σαλάτα και μπουγάτσα στα καλύτερα του κόσμου

Ιατρική του Τρόπου Ζωής για καλύτερη υγεία και πρόληψη χρόνιων παθήσεων

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.