Τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο βλέπει η κυβέρνηση στη μάχη κατά της πανδημίας

Τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο βλέπει η κυβέρνηση, στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Σύμμαχοί μας, είναι ο καιρός, τα εμβόλια και τα εκατομμύρια διαθέσιμα τεστ», είπε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Εμβόλια 

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, μέσα στις επόμενες 9 ημέρες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό τρεις νέες πληθυσμιακές κατηγορίες (ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου, εκπαιδευτικούς και άτομα 50 – 54 ετών).

Με βάση την επίσπευση των παραδόσεων από τη Pfizer, αναμένονται στην Ελλάδα 1,2 εκατομμύρια δόσεις οι οποίες θα φτάσουν νωρίτερα από ότι προβλεπόταν. Αυτό, σύμφωνα με τις προσδοκίες της κυβέρνησης, θα δώσει επιπλέον ώθηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά μέχρι 10.000 κατοίκων

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προανήγγειλε τον οριζόντιο εμβολιασμό σε νησιωτικές περιοχές με πληθυσμό έως 10.000. Λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Ήδη ο οριζόντιος εμβολιασμός – χωρίς ηλικιακά ή άλλα κριτήρια προτεραιότητας – έχει εφαρμοστεί σε μικρότερα νησιά, με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.

Selftesting

Μεγάλο σύμμαχο θεωρεί η κυβέρνηση και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ που ήδη εφαρμόζονται σε μαθητές και καθηγητές Λυκείων, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτικά και για μια σειρά από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα περίπου 930.000 εργαζόμενοι σε ΚΕΠ, δικαστήρια, δήμους, λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές, κομμωτήρια, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών θα πρέπει να αυτοεξετάζονται μια φορά την εβδομάδα, με τα self tests που θα παραλαμβάνουν δωρεάν από τα φαρμακεία.

Προβλέπονται και περικοπές αποδοχών για όσους δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα του τεστ.

Ο μεγάλος αντίπαλος 

Ο μεγάλος αντίπαλος στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι, κατά την κυβέρνηση, η κούραση η οποία με τη σειρά της φέρνει χαλάρωση και εξάπλωση του ιού.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκα, απόσταση, υγιεινή) καθώς και οι ισχύοντες περιορισμοί θα πρέπει να τηρούνται από όλους, προκειμένου να διανύσουμε την τελική ευθεία που οδηγεί στην έξοδο από την πανδημία.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.