Στις 10 το πρωί η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας

Στις 10 το πρωί αναμένεται σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τελευταία συνάντηση που είχε με την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Έναν χρόνο πριν κυριαρχούσε το θέμα των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ και είχε ανακοινωθεί η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ενίσχυση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων με στελέχη από το στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

Σήμερα και μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού το βράδυ της Δευτέρας στο Λαϊκό Νοσοκομείο, η ατζέντα της συνάντησης με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, την αναπληρώτρια Ειρήνη Αγαπηδάκη και τους υφυπουργούς Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο, θα περιλαμβάνει και πάλι τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, όπως έγραψε την Τρίτη το Healthstories.

Στη σύσκεψη, που θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας υπό τον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταφέρει την εμπειρία του από τα όσα διαπίστωσε ιδίοις όμμασι στο Λαϊκό νοσοκομείο. Τα όσα του είπαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς και τα οποία άκουσε με μεγάλη προσοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του νοσοκομείου, αλλά δεν έκανε δηλώσεις σχετικά με την λειτουργία του και με τις αναμονές που παρατηρούνται γενικά στα αντίστοιχα Τμήματα όλων των δημόσιων νοσοκομείων, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς.

Ωστόσο στο παρελθόν έχει υπογραμμίσει ότι ο εκσυγχρονισμός των ΤΕΠ είναι βασική προτεραιότητα και ότι σύντομα αναμένονται οι αλλαγές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στο ζήτημα της πλήρωσης θέσεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που αποτελούν “αγκάθι”, παρά τα κίνητρα που έχει δώσει η κυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει να μάθει τα πάντα για την εφαρμογή και την επέκταση των προγραμμάτων πρόληψης ασθενειών στον γενικό πληθυσμό, αλλά και για τα έργα εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης στις περισσότερες μονάδες υγείας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Υπουργείο Υγείας: Συστάσεις για ατμοσφαιρική ρύπανση και αφρικανική σκόνη

Πόνοι περιόδου: Πότε εμφανίζονται και πόσο διαρκούν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.