Άδωνις: Αποσύρθηκε η απόφαση για την έναρξη ειδικότητας αλλά οι γιατροί έκαναν στάση εργασίας

Η πρόσφατη απόφαση για την έναρξη ειδικότητας αποσύρθηκε και ήδη έχω ενημερώσει την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα, αλλά οι γιατροί προχώρησαν σε στάση εργασίας.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, μετά από ερώτηση για τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση του ΚΕΣΥ να αλλάξει τη διαδικασία για την έναρξη ειδικότητας.

Αποσύρθηκε η απόφαση για την έναρξη ειδικότητας

«Έχω ενημερώσει την κ. Παγώνη εδώ και δυο – τρεις εβδομάδες ότι η σχετική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας εξετάσεων για την ειδικότητα θα αποσυρθεί. Συγκεκριμένα η σχετική απόφαση για την απόσυρσή της υπογράφτηκε χθες. Δεν είμαι αξιωματικά αρνητικός σε μία τέτοια μεταρρύθμιση, αλλά τέτοιου τύπου μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνονται μόνο σε συνεννόηση με την ιατρική κοινότητα. Ενώ τους έχω πει ότι έχει αποσυρθεί, εκείνοι προχωρούν σε στάση εργασίας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πάρα πολλά προβλήματα, τα προβλήματα αυτά δεν θα λυθούν με στάσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ο υπουργός Υγείας απάντησε:
«Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο. Σήμερα, θα έχω συνάντηση με τους εκπρόσωπους της φαρμακοβιομηχανίας. Θα παρουσιάσουμε την εξέλιξη της δαπάνης το πρώτο πεντάμηνο του 2024 σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2023, τα μέτρα που πήραμε και την απόδοση που είχαμε, γιατί η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη. Ήδη, αρχίζουν να ομαλοποιούνται πολλές από τις ελλείψεις στα φάρμακα. Πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μια πλήρη ομαλοποίηση στην αγορά των φαρμάκων».

Προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

«Προχωράμε με μεγάλη ταχύτητα τους διορισμούς των γιατρών για να καλύψουμε κενά που τώρα το καλοκαίρι έχουμε πάρα πολλά, ειδικά στα νησιά. Το πρόβλημα που έχουμε εκεί είναι ότι δεν πάνε» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με την ελλείψεις σε προσωπικό.

Οι ευγένειες τελειώσανε

Τέλος, για τη μήνυση και την αγωγή κατά του κ. Πολάκη, ο υπουργός Υγείας είπε:
«Ο κύριος Πολάκης δεν μπορεί να χωνέψει ότι με έψαχνε η κυρία Τουλουπάκη επί 4 χρόνια και δεν μου βρήκε μισό ευρώ. Δεν έχει καταλάβει πως δουλεύει το δικαστικό σύστημα. Θα του κάνω μήνυση και αγωγή και ελπίζω να μην κρυφτεί πίσω από την ασυλία του. Του έχω δείξει μεγάλη ευγένεια για πολύ μεγάλο διάστημα. Οι ευγένειες τελειώσανε. Αυτά τα καφριλίκια, αυτή η αγένεια, αυτό το πεζοδρόμιο και αυτός ο βόθρος στην πολιτική πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Να πάει στο δικαστήριο να αποδείξει πως πήρα τα 2 εκατομμύρια ευρώ από τη Novartis. Tου εύχομαι καλή τύχη».

Διαβάστε επίσης

Τα συμπληρώματα με πολυβιταμίνες δεν συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου

Δημογραφικό: Από το 1980 έχει ξεκινήσει η φθίνουσα πορεία των γεννήσεων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.