Γεωργιάδης σε αναισθησιολόγους: ”Αν συνεχίσετε τις κινητοποιήσεις, θα χρησιμοποιήσω ιδιώτες γιατρούς”

Η ρήξη του Υπουργείου Υγείας με τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» καλά κρατεί, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να σκληραίνει τη στάση του και να προειδοποιεί πως δεν θα διστάσει να επιστρατεύσει τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να επανέλθει η ομαλή λειτουργία στα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου.

«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει πραγματικό πρόβλημα αλλά αυτό που συμβαίνει εκεί είναι αίσχος. Θα με αναγκάσουν να σκεφτώ λύσεις που δεν θα τους αρέσουν καθόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Γεωργιάδης σε αναισθησιολόγους: Πολιτικά κίνητρα πίσω από τις κινητοποιήσεις 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέδωσε τις κινητοποιήσεις σε πολιτικά κίνητρα λόγω των ευρωεκλογών και μίλησε για εκβιασμό του κράτους από τους αναισθησιολόγους. «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Εγώ δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα. Αν νομίζουν ότι θα εκβιάσουν το κράτος, τους γονείς και τα παιδιά έχουν μπλέξει με λάθος άνθρωπο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και τα παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Γιατί αυτή η αποχή τώρα γίνεται λόγω των ευρωεκλογών».

Ερωτηθείς με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε «το τι σχέδιο θα κάνω, θα το δούμε με χαρτί και με μολύβι, αν συνεχίσουν» και επανέλαβε:«Το να εκβιάζουν την κυβέρνηση κάποιοι γιατροί συνδικαλιστές λόγω των ευρωεκλογών με ομήρους τα μικρά παιδιά είναι απαράδεκτο και νομίζω σε αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε».

Οι ελλείψεις 

O Υπουργός παραδέχτηκε, ότι υπάρχουν ελλείψεις αναισθησιολόγων τόσο στο «Αγλαΐα Κυριακού» όσο και στο «Αγία Σοφία» και επισήμανε: «Έχει προσπαθήσει το κράτος να καλύψει τις θέσεις με όσους δυνατούς τόπους έχει στη διάθεσή του; Η απάντηση είναι ναι. Γι’ αυτό και στο «Αγία Σοφία» οι γιατροί ψήφισαν και με μεγάλη πλειοψηφία έλυσαν την απεργία. Είπαν “δεν θα κάνουμε, το κράτος έχει κάνει ό,τι μπορεί”. Στο «Αγλαΐα Κυριακού» αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία.

Διαβάστε επίσης 

Γεωργιάδης – Αναισθησιολόγοι Παίδων: Η σύγκρουση για τα τακτικά χειρουργεία, στη μέση 3.000 παιδιά

Τελικός Conference League: Σε ετοιμότητα 3 νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.