Αγαπηδάκη: “Κάνουμε τεράστια επένδυση στην Πρόληψη”

“Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή γίνεται στη χώρα η μεγαλύτερη επένδυση και ανακαίνιση υποδομών στο ΕΣΥ από την ίδρυσή του. Μιλάμε για 156 Κέντρα Υγείας, 80 νοσοκομεία, ένα εκ των οποίων είναι και της Καλύμνου”, δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία συνεχίζει την περιοδεία της στα Δωδεκάνησα ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Η κα Αγαπηδάκη, συνοδευόμενη από τον Έπαρχο Εμμανουήλ Μουσελλή επισκέφθηκε το “Βουβάλειο” Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου, Νικόλαο Φανιό και στελέχη του ΔΣ, και με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου, Γεράσιμο Αποστολάτο.

Επένδυση στην πρόληψη

“Κάνουμε μια τεράστια επένδυση στην Πρόληψη. Η χώρα μας ήταν με όρους διεθνείς στη δεκαετία του 70 σε σχέση με την Πρόληψη, και με το Πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, με τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις φέρνουμε τη χώρα στο 2024, σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη”, τόνισε η κυρία Αγαπηδάκη, υπογραμμίζοντας ότι “απαιτείται να γίνονται ουσιαστικές συναντήσεις και συνέργειες για την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων”. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι “διαθέτουμε 45 εκατ. μόνο για την ΠΦΥ, σε επένδυση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ αναπτύσσουμε και 312 ιατρεία χρονίων νοσημάτων σε όλη τη χώρα. Αναπτύσσουμε επιπλέον ΤΟΜΥ στη χώρα, οι οποίες αλλάζουν χαρακτήρα, εστιάζοντας στα χρόνια νοσήματα και θα ασχολούνται κυρίως με την χορήγηση ενέσιμων θεραπειών ακόμα και με χημειοθεραπείες.

episkepsi Agapidaki se Kalymno

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: “Έχουμε αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό για την Υγεία, έχουν γίνει και γίνονται σημαντικά βήματα στη χώρα. Ξεκινούν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ οι οποίες αναπτύσσονται σε κάθε γωνιά της χώρας και περιλαμβάνουν και τις δωρεάν εξετάσεις του Εθνικού Προγράμματος ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ για όλους τους πολίτες είτε είναι ασφαλισμένοι είτε είναι ανασφάλιστοι.

 Εθνικό Πρόγραμμα ”ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ”

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν οι πολίτες να καλούν σε μια τηλεφωνική γραμμή όπου μετέπειτα οι Κινητές Ομάδες θα τους επισκέπτονται κατ οίκον για όσα χρειάζονται, ενώ με τις Κινητές Μονάδες, οι οποίες είναι στην ουσία κινητά ιατρεία θα υπάρχει και η απαραίτητη  διασύνδεσή τους με τις κοινωνικές υπηρεσίες”.

Τέλος, πραγματοποίησε ομιλία για την Δημόσια Υγεία και παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ στο Πνευματικό Κέντρο της Καλύμνου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της Πρόληψης στη Δημόσια Υγεία. “Θέλουμε η Δημόσια Υγεία να δίνει έμφαση όχι μόνο στην ίαση αλλά και στην πρόληψη. Δίνουμε στην ΠΦΥ άλλο πλαίσιο έτσι ώστε να μας δώσει περισσότερα χρόνια υγιούς ζωής”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης 

Αγαπηδάκη από Κάρπαθο: Σε κάθε νησί προληπτικές εξετάσεις με τις Κινητές Μονάδες Υγείας

Τελικός Conference League: Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.