Self tests για 900.000 εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Την επέκταση του αυτο-ελέγχου για κορονοϊό, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στη σημερινή ενημέρωση, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να διατεθούν αυτοδιαγνωστικά τεστ σε περιπου 900.000 εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ποιοι θα μπορούν να κάνουν self test

Έτσι εκτός από τους μαθητές και το προσωπικό των Λυκείων, που έχουν προτεραιότητα στο selftesting, τις επόμενες μέρες θα μπορούν να προμηθεύονται τεστ αυτοδιάγνωσης οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη Δικαιοσύνη.

Τα τεστ θα διανέμονται από τα φαρμακεία, με διαδικασία παρόμοια με αυτή που ισχύει για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Επιχείρηση Ελευθερία 

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά υποδειγματικά.

Έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 2.160.000 εμβολιασμοί. Εκτιμάται ότι -εφόσον γίνουν οι προγραμματισμένες για το δεύτερο τρίμηνο παραδόσεις- τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες.

Συνεχείς εκκλήσεις για εμβολιασμό των ηλικιωμένων

Η κυβέρνηση – δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και πολλών στελεχών της – τονίζει ότι εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ευρύτερη συμμετοχή στον εμβολιασμό των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της εβδομάδας επέκταση των self tests σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery φαγητού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.