Μητσοτάκης: Διαφάνεια και αξιοκρατία στο ΕΣΥ με ψηφιακές λίστες χειρουργείων

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των πολιτών σε όλα τα ζητήματα έστειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με πολίτες στην Αγία Παρασκευή, μετά την επίσκεψή του στο κέντρο ερευνών «Δημόκριτος». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην  Υπουργική Απόφαση που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα καταρτίζονται από εδώ και στο εξής οι ενιαίες και ψηφιακές λίστες χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν γίνεται κάποιος, ο οποίος έχει μέσο ή όποιος γνωρίζει το γιατρό να περνάει πάνω από κάποιον άλλον, ο οποίος προηγείται στη λίστα. Θα φέρουμε τα χειρουργεία να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και θα εξασφαλίσουμε απόλυτη διαφάνεια και απόλυτη αξιοκρατία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης σε Δημόκριτο

Πρόσθεσε, δε, πρόκειται για μία «πολύ σημαντική παρέμβαση στο χώρο της υγείας», επισημαίνοντας ότι μπορεί ν’ αναφερθεί και σε δεκάδες αντίστοιχες παρεμβάσεις που «όλες μαζί συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας, η οποία αλλάζει. Αλλάζει, δυναμώνει, ενισχύεται, ενισχύει το διεθνές της αποτύπωμα και πηγαίνει προς τα εμπρός, παρά τις μεγάλες δυσκολίες», κατέληξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν στην ουσιαστική βελτίωση του ΕΣΥ

Να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα και κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχθεί να υπάρξουν δυσλειτουργίες που έχουν αντίκτυπο στους ασθενείς.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας, θα παρακολουθεί στενά τις αναμονές στις εφημερίες, θα πραγματοποιεί αξιολόγηση ανά μήνα ενώ τους προειδοποίησε πώς θα κάνει ξαφνικές εφόδους.

Επίσης, τους κάλεσε σε αυστηρό τόνο, να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, αν και τρέχει η διαδικασία για την τοποθέτηση νέων Διοικητών από τις 22 Ιανουαρίου.

Ενημερωτική Ημερίδα για τους Διοικητές των νοσοκομείων

«Η συνεργασία αυτό το διάστημα των 7-8 μηνών που θα διαρκέσει η διαδικασία θα είναι το βασικότερο κριτήριό μου για την αξιολόγησή σας τους τόνισε εμφατικά ο κ. Γεωργιάδης. Και συνέχισε:

«Σας δημιουργεί σε πολλούς ανησυχία γιατί η διαδικασία δεν διασφαλίζει τη συνέχεια της θητείας σας και σε άλλους απογοήτευση που δεν μπορούν καν να υποβάλουν αίτηση. Αν υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να συνεχίσει να το πει σήμερα. Όσοι μείνετε θα πρέπει να εργαστείτε», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο αυστηρό τόνο ο Υπουργός Υγείας τους δήλωσε εμφατικά πώς «θα παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο την απόδοση σε κάθε κλινική αν κάνετε καλά τη δουλειά σας, δεν έχετε κανέναν λόγο να φοβάστε ότι θα απομακρυνθείτε. Εγώ θα βλέπω τους δείκτες αποδοτικότητας και θα ακούω του πολίτες. Δεν έχω φίλους ούτε χρειάζεται να με πάρει κανείς τηλέφωνο και δεν έχω αλλά κριτήρια πέρα από τη δουλειά σας».

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης 

Μητσοτάκης στη θεμελίωση νέας πτέρυγας της Boehringer Ingelheim: Να γίνουμε σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία

Κ. Μητσοτάκης: Ο «Ευαγγελισμός» και το άλμα ανακούφισης των ασθενών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.